Het is nu eenmaal een feit dat teambuildingsactiviteiten essentieel zijn voor de gezondheid van een bedrijf op lange termijn. Waarom eigenlijk, vraag je? Teambuilding richt zich natuurlijk op de welzijn van het meest waardevolle bezit van een bedrijf – de mensen! Ongeacht de grootte van het bedrijf; of het nu gaat om een kleine tech start-up of een multinationale onderneming, teambuilding is belangrijk. We geven je hier 3 specifieke redenen waarom dat precies is. 

 

  • Teambuilding verhoogt het bedrijfsmoreel en de sociale betrokkenheid

Goede teambuildingactiviteiten zijn een geweldige kans om plezier te hebben. Waarschijnlijk zullen de meeste werknemers het grootste deel van hun dagen achter de computer doorbrengen, en dat is waar teambuildingactiviteiten een goede gelegenheid voor collega’s zijn om voor wat verfrissing te zorgen. Door iets leuks samen te doen, is de kans groter dat werknemers zich met elkaar verbonden voelen en beter samenwerken zodra het tijd is om terug te keren naar kantoor.

 

  • Teambuilding geeft werknemers het gevoel dat ze worden gewaardeerd

Hoe leuk je jouw baan ook vindt, het is bijna onmogelijk om je van tijd tot tijd niet te vervelen. De monotonie en regelmaat van de meeste banen kunnen zelfs de beste van ons overweldigen. Hierdoor kan het moreel op de werkvloer omlaag gaan, wat kan leiden tot een hogere doorloop, lagere productiviteit en minder werkgeluk. Mensen die werken voor een bedrijf dat zijn mensen waardeert en hen niet alleen beschouwt als een ‘nummertje’ in de onderneming, zullen zich meer verbonden voelen, in plaats van alleen maar als radertjes in de bedrijfsmachine.

 

Kortom, teambuildingsactiviteiten zorgen er juist voor dat werknemers zich meer gewaardeerd voelen, omdat er tijd wordt vrijgemaakt voor het waarborgen van de welzijn van het personeel. Het verhoogt op zijn beurt de betrokkenheid en geeft de productiviteit een boost.  

 

  • Brengt meer dynamiek in verschillende afdelingen 

Het komt maar al te vaak voor dat bedrijven werken als een silo organisatie. Dit verwijst ook wel naar bedrijfsafdelingen die onafhankelijk opereren en het delen van informatie vermijden. Met behulp van teambuilding kunnen werknemers van verschillende afdelingen en vakgebieden elkaar beter leren kennen. 

 

Tijdens de activiteiten die je onder het mom van teambuilding organiseert, kunnen mensen in contact komen met collega’s die ze normaal misschien niet zien. Dit bevordert de diversiteit omdat het de barrières tussen verschillende afdelingen doorbreekt en de kans op het leggen van contact aanzienlijk wordt verhoogd. 

 

Naast teambuilding zijn er andere manieren om te werken aan de teamontwikkeling. Als je meer begrip en flow in de samenwerkingen op de werkvloer wilt realiseren, dan kan een workshop die wordt gefaciliteerd door een multidisciplinair team van coaches en trainen daarbij helpen. Wil je meer weten, kijk dan eens op werkwijze Insights Discovery om een idee te krijgen van hoe dit precies in zijn werk gaat.