Wil jij je badkamer graag gaan renoveren, maar weet je nog niet helemaal precies hoe die eruit moet komen te zien? Dan hebben wij hieronder 3 unieke tips voor je op een rij gezet waarmee je jouw badkamer er stralend en uniek uit laat zien.

 

Goede inrichting voor een kleine badkamer

Je kunt je badkamer wel vernieuwen, maar de grootte aanpassen is lang niet altijd mogelijk. In ieder geval niet zonder er een groot kostenplaatje aan te hangen en dat willen we natuurlijk niet altijd. Wanneer je een kleine badkamer hebt dan zijn er een aantal zaken die je op een slimme manier aan kunt pakken. Zo kun je ervoor kiezen om grote tegels te gebruiken, want dat zorgt ervoor dat je badkamer er optisch juist groter uit lijkt te zien.

 

Daarnaast kun je op andere manier slim gebruik maken van de ruimtes. Zo kun je een douchedeur van glas maken voor de douchecabine. Ook deze neemt weinig ruimte in en doordat het doorzichtig is ziet je badkamer er daardoor ook optisch groter uit.

 

Uniek sanitair met kunststof materialen

De badkamer is een plek voor hygiëne, schoonheid en rust. Steeds vaker is het namelijk ook een echte wellness plek. Daar sluiten kunststof materialen letterlijk en figuurlijk naadloos bij aan. Zie bijvoorbeeld de solid surface douchevloeren die van kunststof worden gemaakt en dus worden gegoten. Niet alleen zijn ze perfect waterdicht en daarom perfect voor de badkamer, maar ook zorgt het voor meer hygiëne en is het makkelijker om het schoon te maken en te houden. Bij tegels bijvoorbeeld heb je sneller dat er viezigheid tussen de naden blijft zitten.

 

Zeker voor de lange termijn is het een goede keuze, want het is ook zeer duurzaam. Een goede en duurzame keuze dus om voor een dergelijke vloer te gaan!

 

Minder is meer geldt ook voor de badkamer

Minder is meer is steeds vaker een trend die te zien is in het interieur van woningen en ook bij badkamers is dat het geval. Bij je badkamer is het namelijk verstandig om niet te veel zaken in de ruimte te stoppen. Daarmee wordt het al snel een chaos en blijft het geen plek van rust meer. Een relatief lege badkamer met alle materialen en onderdelen die je echt nodig hebt is veel praktischer.