In het zuiden van de provincie Flevoland ligt de stad Almere. Deze plaats is nog niet zo heel oud en wordt pas sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw bewoond. Dat komt doordat Flevoland voorheen onder water stond en deel uitmaakte van de toenmalige Zuiderzee. In Almere kun je alles vinden waar je naar op zoek bent in een woonomgeving. We hebben vier redenen voor je op een rij gezet, waarom je naar Almere zou moeten verhuizen.

1. Centraal gelegen

Almere is centraal gelegen in het land. De plaats ligt tegen de Randstad aan en vanuit deze plaats ben je dan ook snel in steden als Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Haarlem, Rotterdam en Leiden. Vanwege de centrale ligging van de plaats kun je aan de andere kant ook snel richting Zwolle, Amersfoort, Leeuwarden en Groningen. De plaats is voorzien van een eigen station waardoor je de mogelijkheid het om zowel met de bus als ook met de trein door heel Nederland te reizen.

2. Cultuur en natuur

Ook voor cultuur kun je goed in Almere wonen. Deze plaats heeft onder meer een bibliotheek, verschillende musea en een eigen haven. De schouwburg van de plaats is gemaakt als een drijvend gebouw. Verder zijn er in de plaats een bioscoop en verschillende theaters gevestigd. Ook wat natuur betreft is er in en rond deze plaats veel te vinden. Zo zijn er verschillende bossen, natuurgebieden en recreatiegebieden waar je tijdens elk seizoen in het jaar terecht kunt.

3. Nieuwbouw

Voor het kopen van een woning heb je in Almere veel mogelijkheden als je op zoek bent naar een nieuwbouwwoning. In deze plaats worden veel nieuwe huizen gebouwd en zijn er altijd wel nieuwe projecten die op touw gezet worden. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wil je weten wat deze stad voor jou te bieden heeft? Kijk dan naar de nieuwbouw Almere op NieuwWonen Amsterdam.

4. Genoeg te beleven voor jong en oud

In Almere is altijd genoeg te beleven voor jong en oud. Zo zijn er veel verschillende sportverenigingen in en rond Almere. Voor kinderen zijn er scholen te vinden en worden mogelijkheden geboden voor kinderdagverblijven. Naast basisscholen zijn er verschillende middelbare scholen, scholen voor middelbaar beroepsonderwijs en zijn er twee onderwijsinstellingen die hoger beroepsonderwijs aanbieden. In de stad zelf kun je winkelen en kun je natuurlijk een bezoek brengen aan de bioscoop of 1 van de theaters.

Image preview