Een slotenmaker maakt sloten, dat weten we allemaal wel. Maar toch doet een slotenmaker veel meer dan dat. In dit artikel zullen we kort uitleggen waarvoor je allemaal bij een slotenmaker terecht kunt. Ben je op zoek naar een slotenmaker? Klik dan hier!

 

Advies over de veiligheid

Allereerst kan de slotenmaker u helpen met advies over de veiligheid van uw pand. Doorgaans betreft het een woning waarvan de bewoners graag willen weten hoe veilig de woning nu echt is. Wanneer u zelf de beveiliging van het pand regelt, is het mogelijk dat u blind wordt voor alternatieve manieren om in te breken. De slotenmaker kent de laatste trends bij inbrekers, waardoor hij de kwetsbaarheden in de beveiliging duidelijk kan maken.

 

Eerste hulp bij inbraken

Wanneer er bij u is ingebroken, kan een slotenmaker u op weg helpen. Schakel uiteraard altijd eerst de politie en de verzekeraar in! Het is belangrijk dat het gekwetste gevoel van veiligheid in de woning zo snel mogelijk hersteld wordt, waardoor een slotenmaker zeer gewenst is. Hij kan de sloten herstellen en zwakke punten toelichten.

 

Sloten vervangen

Wanneer u in een nieuwe woning trekt of vermoedt dat anderen ongewenst toegang hebben tot de woning, kan het raadzaam zijn om de slotenmaker langs te laten komen om sloten te vervangen.

 

Buitensluitingen

Ook komt een slotenmaker jaarlijks vele malen in actie om buitengesloten mensen weer binnen te laten. Het gaat vaak om mensen die de sleutel binnen hebben laten liggen en per ongeluk de deur achter zich hebben dicht getrokken.

 

Inbraakwerende maatregelen

Tenslotte kan een slotenmaker helpen inbraakwerende maatregelen te treffen. Het kan hierbij gaan om maatregelen om inbrekers buiten te houden, maar ook om de inbrekers zo snel mogelijk te detecteren met behulp van een alarm, of om waardevolle spullen binnenshuis veilig in een kluis te kunnen opbergen.