Een van de grootste challenges bij kersverse ouders is te achterhalen hoe je je baby sneller in slaap laat vallen. Bij de ene baby verloopt dit proces als een fluitje van een cent, bij overactieve kleintjes lijkt het in slaap sussen niet altijd zo evident. Elke baby reageert ook anders. Ontdek welke methodes kunnen helpen. Volgende 6 praktische tips kan je als soort handleiding gebruiken. Babykleding Breda licht enkele tips van de sluier.

#1. Een vaste bedtijd is heel cruciaal

Als je je baby sneller in slaap wil doen vallen zal je met een belangrijke factor rekening moeten houden. Een vaste bedtijd en een vaste slaapplaats zijn heel belangrijk. Babykleding Breda heeft ook loszittende pyjama’s voor baby’s om de slaaprust te vergemakkelijken. Een wederkerende routine helpt niet alleen bij het slapen gaan, maar ook voor het wakker worden of om te eten, drinken en knuffelen.

#2. Zorg voor ideale omstandigheden in de slaapkamer

Hecht belang dat de omstandigheden in de slaapkamer ideaal zijn. Dit kan je bereiken door de slaapkamerruimte te verduisteren zonder veel lichtinval, zorg voor een aangename kamertemperatuur en een strak opgemaakt bed.

#3. Er bestaan apps met rustgevende geluiden

Het is wetenschappelijk bewezen dat monotone geluiden rustgevend werken voor baby’s en dreumesen. Er bestaan de dag van vandaag speciale apps voor baby’s en hun moeders die zorgen voor zen momenten. Maar ook eensluidende tonen van elektrische huishoudapparaten, een stofzuiger of een wasmachine hebben eveneens een slaapverwekkend effect op baby’s.

#4. Hou je baby goed in de gaten

Je baby regelmatig observeren helpt je om te weten wanneer je baby wil gaan slapen. Draaien met de ogen of ostentatief wegkijken is baby codetaal die wil zeggen om naar bed te gaan.

#5. Temper de verwachtingen

Hou in het achterhoofd dat uren achter elkaar slapen voor een baby onmogelijk is. Op dat vlak zal je je verwachtingen een beetje moeten temperen. Gefrustreerd gedrag tonen heeft daarom ook geen enkele zin. De term tropenjaren is niet zomaar uitgevonden.

#6. Alternatieve methode: co-sleeping

Je kan ook alternatieve methodes toepassen om je baby sneller te doen slapen. Zo weet babykleding Breda uit gesprekken met nieuwe mama’s dat ze heel veel co-sleeping toepassen. Dat is een speciaal wiegje dat je aan je bed plaatst om zo dichter ’s nachts bij je baby te zijn.