Wanneer je graag een keer een gigantische snoek of snoekbaars wilt vangen, dan kan het roofvissen met doodaas hiervoor een zeer goede keuze zijn. Wanneer je met doodaas gaat vissen, bevestigd je een aasvis aan de haak. Dit kan een voorn, spiering, haring, makreel, sardine, haring, horsmakreel of een andere aasvis zijn. Op het gebied van de haak wordt voornamelijk een dreg gebruikt. Een dreg is een driehaak. Hierbij prik je één haakpunt door de aasvis heen. Om er voor te zorgen dat de haak niet uit de aasvis schiet bij het inwerpen, kun je hiervoor een bait fin aan de dreg en aasvis bevestigen. Hierbij prik je de bait fin over de weerhaak heen, dit stugge materiaal klemt achter de weerhaak.

 

Verse aasvis online bestellen

Op het gebied van zoetwatervis, is het mogelijk om zelf aasvis te vangen. Je kunt met een vaste stok soms best makkelijk een aantal voorns vangen die je kunt gebruiken voor het roofvissen met doodaas. Toch valt dit niet altijd mee, vooral het vangen van de juiste formaten kan soms behoorlijk pittig zijn. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven. Het is tegenwoordig namelijk mogelijk om verse aasvis via internet te bestellen. Deze aasvissen zitten vacuüm verpakt, hierdoor blijven ze lekker lang vers. Om de vis in goede conditie te laten overkomen, wordt jouw bestelling daarom in een piepschuim EPS box verstuurd. De producten zullen diepgevroren in deze isolatie box worden verpakt!

 

Snoek vissen

Voor elke manier van vissen met doodaas, zijn verschillende aasvissen verkrijgbaar. Zo worden er voor het vissen op snoekbaars of grote baars vaak wat kleinere aasvisjes gebruikt. Ga je snoek vissen, dan kun je gerust een grotere aasvis gebruiken. De muil van een snoek is gigantisch, je zult je verbazen hoe snel een forse aasvis zonder enige moeite gepakt wordt. Met doodaas vissen kun je ook een meerval vangen. Om gericht op meerval te vissen, worden voornamelijk erg grote aasvissen van 25-40 cm gebruikt. Denk hierbij aan brasems, grote makrelen of en mega voorn. Wanneer je met zulke grote aasvissen aan het vissen bent, moet je je niet verbazen dat je een gigantische dame van een snoek haakt!