Op zoek naar een goede manier om je woning te verwarmen? Met de komst van nieuwe technologieën zijn er ook veel nieuwe en gunstige manieren om jouw woning te verwarmen. Een van je opties die je hebt is het plaatsen van een infrarood paneel, onderdeel van een infrarood verwarmingssysteem. Deze verwarming zorgt voor een infraroodstraling, waardoor je profiteert van een aangename warmte. Hier lees je alles over de voordelen van een infrarood paneel.

 

1: Snelle afgifte van warmte

Het paneel zorgt in de eerste plaats voor een snelle afgifte van warmte: het paneel geeft stralingswarmte af, wat betekent dat de warmte direct wordt afgegeven aan objecten en personen in een ruimte. Bij een normale verwarming wordt de warmte eerst afgegeven aan de lucht, waardoor er convectie ontstaat. Hierbij stijgt warme lucht op naar het plafond en daalt het na afkoeling weer richting de radiator. Dit kan zorgen voor luchtcirculaties, waardoor huis- en fijnstof door het huis worden verspreid. Dit is met infrarood panelen niet het geval.

 

2: 10 tot 40% energiebesparing

In de tweede plaats zorgt een infrarood paneel ook voor de mogelijkheid om energie te besparen. Doordat er sprake is van een gerichte warmte, hoeft er minder gestookt te worden om de temperatuur in een ruimte constant te houden. Met de keuze voor een infrarood verwarmingssysteem kun je dus energie besparen. Hoeveel dit precies is, is afhankelijk van meerdere zaken, zoals het aantal vierkante meters dat verwarmd wordt en de mate van isolatie. Je kunt zo’n 10% tot 40% aan energie besparen.

 

3: Moderne en strakke afwerking

Tot slot kies je met panelen die infraroodstraling geven ook voor een strakke look. De panelen zijn makkelijk te integreren in een modern interieur: ze hebben een mooie uitstraling. Je kunt hier dan ook volop van genieten wanneer je deze panelen in je woning laat plaatsen.