Stel je voor: je zit rustig een krantje te lezen terwijl je van een kopje koffie geniet. Plots een knal en veel glasgerinkel. Bal door de ruit. Een stel kinderen is iets te enthousiast geweest met voetballen en heeft per ongelijk een voetbal door je raam heen geschoten. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Door de glasschade ligt er veel glas op de grond. Helaas zit het weer ook niet mee: er komen buien aan. En zal dus zo snel mogelijk een nieuwe ruit in moeten. Zorg dat je eerst foto’s maakt van de schade, dit in verband met de verzekering. Zorg ook dat je zo goed mogelijk de scherven op ruimt. Zo voorkom je dat iemand (of de hond!) letsel oploopt door losliggend glas.

 

En nu?

Ga nu op zoek naar een glasschade expert door bijvoorbeeld te zoeken op ‘glasschade Enschede’. Op internet zijn veel verschillende bedrijven te vinden glasschade herstellen. Als je denkt de juiste partij gevonden te hebben, neem dan contact met ze op. Het is vaak zo dat glasschadeherstelbedrijven binnen 24 uur de kapotte ruit kunnen vervangen. Als de ruit speciaal maatwerk vereist (wat in veel gevallen zo is) kan er een noodruit geplaatst worden. Deze zal er voor zorgen dat regenwater buiten blijft en de warmte binnen. Zeker in de koude maanden is dit geen overbodige luxe! Het glasschadeherstelbedrijf zal daarna terugkeren om de op maat gemaakte ruit te plaatsten. En als je goed verzekert bent, kost je het niks!
Voor meer informatie over glasschade Enschede en glasschadeherstel kunt u kijken op de website van stokerschilderwerken.nl