Een veranda is een deel van het huis wat steeds meer gewaardeerd wordt. Zeker in Nederland waar het vaak regent. Als je een veranda wilt bouwen, moet je er rekening mee houden dat dit niet zomaar gepiept is. Lees in dit artikel de belangrijkste zaken, maar zoek op internet of ga langs bij een expert voor de overige nodige informatie. Informatie opzoeken heb je bij deze gedaan, maar na ga daar na dit artikel zeker mee door!

 

Welke onderdelen heb ik nodig?

De veranda is eigenlijk een soort bouwpakket, het bestaat uit vier onderdelen. Dit zijn de meest voorkomende onderdelen*:
– de vloer
– ondersteuning van het dak
– het dak
– een trap (indien nodig)

*Uiteraard verschilt dit per situatie, ga hier dus niet per definitie van uit!

 

Meestal is de vloer van hout. Je zit ook steen steeds vaker voorkomen. Maar uiteraard wordt het materiaal gekozen door de bouwer van de veranda. In principe geldt dit ook voor de ondersteuning, het dak en het eventuele trapje. We kunnen wel meegeven dat de houten optie vaak wel het meeste geld scheelt, net als aluminium. Vaak zien we dat de trap en de vloer van hetzelfde materiaal is, maar ook hier kan de bouwer in variëren.

 

Voordat je begint met bouwen, moet je realiseren dat er bedrijven zijn die bouwpakketten verkopen. Hiermee voorkom je een hele klus. Alles zit er in en je moet alleen maar de stappen volgen. Het laten bouwen van de veranda blijft altijd een optie, maar uiteindelijk wel de duurste. Wat je ervoor terugkrijgt? Een veranda die er op en top uitziet en je waarschijnlijk ook meer garantie hebt.