Ben jij van plan om een kat te gaan halen maar heb je geen idee wat daarvoor allemaal nodig is? Geen zorgen, met dit artikel gaan we je alles leren over wat je nodig hebt voor jouw lieve pluizenbol. 

Voeding

Een kat heeft vooral kwalitatief hoge eiwitten en vetten nodig, dus voeding halen met allemaal groenten en granen is overbodig en waarschijnlijk ook niet echt een plezier voor je kat aangezien het echte vleeseters zijn. Zink, vitamine A en E, calcium en fosfor zijn essentiële mineralen in de voeding van je kat. Buiten de normale voeding heb je ook veel kattensnacks. Voor drinken kan je het beste water geven of kattenmelk die lactosevrij is. Bij Warentuin heb je een grote collectie kattenvoer en ander toebehoren.

Kattenbak

Zorgen dat je een kattenbak hebt, is ook verstandig want een kattenbak is gewoon de wc voor een kat om maar zo te zeggen. Voor een kattenbak heb je ook vulling nodig. Een kattenbak kan wel heel erg gaan stinken dus het wordt aangeraden om klontvormende vulling te gebruiken. Het is veel zuiniger in gebruik en bij deze vulling wordt de stank in de korrels opgesloten. Je moet sowieso zorgen dat je de kattenbak goed blijft verschonen anders  gaat het gewoon erg stinken. Eventueel als je wilt zijn er ook speciale geurverfrissers voor kattenbakken, die heb je natuurlijk ook gewoon bij Warentuin.

Speelgoed en verblijf

Een kat is heel erg speels, zeker wanneer de kat nog jong is. Een kat kan hierdoor ook aan alles gaan hangen, krabben, bijten enzovoort. Zorg ervoor dat je dus op je kat let en hem afleert om deze dingen te doen. Zorg er ook voor dat je genoeg speeltjes hebt voor je kat zodat hij zich daar mee bezig kan houden en niet heel de bank kapot krabt. Als het echt een groot probleem is en blijft met het krabben heb je ook krabpalen en krabmeubels.  Een plek voor je kat om te slapen is ook fijn. In principe hoeft dit niet perse, een kat kan namelijk ook gewoon op op de grond liggen, de bank, eigenlijk gewoon overal. Je kan er ook voor kiezen om echt een mand te kopen of een ander slaapverblijf voor je kat. Misschien heb je ook behoefte aan nog een tweede huisdier of een ander huisdier dan een kat, die ook weinig aandacht nodig heeft.Er zijn genoeg opties dus dat kan ook zeker.