Voor veel mensen is het erg belangrijk te allen tijde een mooie bruine teint te behouden. In Nederland is dat makkelijker gezegd dan gedaan. De meeste mensen kunnen dit niet bolwerken zonder een extern hulpmiddel. Dit hulpmiddel is dan vaak de zonnebank. De zonnebank kan een ideale manier zijn om die mooie teint vast te houden ook in december en januari wanneer de zon zich maar weinig en zwak laat zien. Maar er zijn wel een aantal voorzorgsmaatregelen die men moet treffen om dit zo optimaal mogelijk te doen.

 

Best practices zonnebanken

 

In de eerste plaats wanneer het je eerste keer is dat je onder de zonnebank gaat dan is het een goed idee om je te laten informeren door het personeel van een zonne studio. Zij kunnen samen met jou vast stellen wat voor soort huid type jij hebt en hoe lang jij in het begin onder de zonnebank zou mogen. Zij kunnen je ook de broodnodige tips geven over hoe je snel doch verantwoord kunt bruinen. Een aantal daarvan staan beschreven op 123zonshop.nl. Een van de belangrijke zaken die je dient aan te schaffen is een zonnebank brilletje. De straling van de zonnebank is fel voor je ogen, en zonder brilletje zou onverantwoord zijn. Alsmede dien je jezelf goed in te smeren met zonnebank crème.

 

Zeker in het begin kun je niet te vaak onder de zonnebank gaan (bron). Twee tot drie keer per week zal voor de meeste mensen meer dan voldoende zijn om bevredigende resultaten te behalen, en niet te verbranden.

 

Daarnaast is het zaak om te zorgen dat je huid niet uitdroogt. Drink voldoende water, en maak ook gebruik van aftersun, na de zonnebank sessies, om ervoor te zorgen dat het resultaat zo lang mogelijk kan blijven. Ook kan het helpen om groentes te eten zoals wortels die rijk zijn aan beta caroteen.

Image preview