Fietsenwebshops, voor en tegens

Was het nog niet zo lang geleden dat je voor elk product dat je wilde kopen een winkel, een heuse winkel, moest bezoeken, dankzij het internet kun je dat tegenwoordig vanuit je luie stoel doen. En dat geldt letterlijk voor alles. Fietsenwebshops zijn daar een goed voorbeeld van, hoewel de fysieke fietsenwinkel nog lang niet uitgestorven is. Dankzij de innige band die de Nederlander met het fenomeen ‘fiets’ heeft, worden er jaarlijks nog altijd meer dan een miljoen fietsen verkocht. Bron: https://www.fietsplatform.nl/fietsrecreatiemonitor/cijfers#bronnen

 

city-bikes.nl ervaringen.jpg

 

Van elk product zal men zich nog steeds afvragen wat nu eigenlijk het beste is, tastbaar (bij gebrek aan een betere term, immers beiden zijn ‘echt’) of webwinkel. Misschien ligt het antwoord wel in de mate van persoonlijke binding met het aan te schaffen artikel. Hoe persoonlijker, hoe eerder men naar een fysieke winkel zal stappen.
Gezien het onderwerp van deze blog volgt dan automatisch de vraag: hoe persoonlijk is onze fiets?
Aangezien het een langdurig en kostbaar proces zou zijn een goede doorsnede van de Nederlandse bevolking te ondervragen, kunnen we toch een goede indruk krijgen over de antwoorden. Dit kan aan de hand van de ervaringen die ook op het internet geplaatst worden. Dat wil niet alleen zeggen de goede recensies, maar ook de neutrale en vooral de klachten. Juist op die laatste categorie zullen webshops, zoals City-Bikes, zich moeten richten om zich te verbeteren, meer fietsen te verkopen en beter te kunnen concurreren met fysieke fietsenwinkels.

 

Nog even dit…

Als fervent fietser (heb geen auto, niet eens een rijbewijs) ben ik voor heel veel in mijn leven afhankelijk geweest van een goede fiets. Hoewel in eerste instantie lichaamsgroei en later misschien slijtage redenen zijn om een nieuwe fiets aan te schaffen, is de hoofdreden voor mij diefstal geweest dat te doen. Er worden in Nederland tussen de 700.000 en 800.000 fietsen per jaar gestolen, waarbij rekening is gehouden met de slachtoffers die het niet eens bij de politie aangeven, en dat is in en in triest. Geen wonder dat naast de gewone fietsenwinkel ook de fietswebwinkel in populariteit groeit, want we kopen dan vrijwel onmiddellijk een andere, nieuw of tweedehands.
Voor mij en voor vele anderen is de fiets een persoonlijk item en daarom geven deze mensen vaak de voorkeur aan een fysieke winkel.

 

De voordelen van een fietswebwinkel

Laten we er maar niet omheen draaien, er is één heel duidelijke reden waarom men een fiets bij een fietswebwinkel aanschaft: de prijs.
Gemiddeld genomen heeft een webwinkel minder kosten, zegt men, hoewel de vraag rijst of dat wel zo is. Men hoeft geen fysieke winkel te onderhouden en geen verkooppersoneel te betalen. Ergens moet men toch een voorraad hebben en zorgen dat qua verzending alles op rolletjes verloopt. Toch lijkt een webwinkel gemiddeld genomen goedkoper te zijn.
Een volgend voordeel is het grote assortiment en de overzichtelijkheid ervan. Je kunt immers rustig door het aanbod bladeren en een goed beeld krijgen van de gehele fiets. Menig fysieke fietsenwinkel staat vaak zo volgepakt met allerlei mogelijke fietsen, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Een element dat van zeer groot belang is voor willekeurig elke webwinkel is de snelheid van de levering, en dat geldt zeker voor de fietswebwinkel. We hebben immers al gezien dat een groot aantal nieuwe fietsen gekocht worden omdat de oude gejat is, en we willen dus zo snel mogelijk een noodzakelijke nieuwe. In combinatie met snelle levering is gratis aflevering een positief gegeven. In de recensies/ervaringen die City-Bikes heeft geplaatst op de eigen site zien we vooral de bovenstaande factoren naar voren komen bij de klanten van deze fietsenwebshop.

“Scherp geprijsd, groot assortiment, correct en snelle levering! En daar doen we het ook voor.”

 

De nadelen van een fietswebwinkel

Als een fietswebshop bepaalde dingen belooft en ze niet nakomt, dan heb je problemen. Je kunt immers niet zomaar naar de winkel gaan en vragen waarom het misgelopen is. Dat vergt telefoontjes, mail of, wat tegenover steeds populairder wordt, directe chat met iemand van de webwinkel. Hiermee wordt ook gelijk het grote manco aangegeven: hoe snel wordt het opgelost als er iets misgaat. Dat geldt overigens niet alleen bij de aankoop en levering, maar ook als er iets kapot is en gerepareerd dient te worden. Bij defecten moet je eerst nagaan of het wel onder de directe garantie staat en zo ja, dan moet je de hele fiets terugsturen en dat kost geld, iets wat niet altijd vergoed wordt.
Als je een fiets bij een fysieke winkel koopt, dan is die service direct. Je kunt bij de koop van een nieuwe fiets al een testrit maken en mogelijk meteen aanpassingen laten aanbrengen in bijvoorbeeld de hoogte van het zadel. In het geval van levering door een fietswebwinkel moet je dat allemaal zelf doen, tenzij er bij afgifte een monteur meekomt om de fiets te monteren.
Als er iets kapot gaat, dan wordt dat bij je fietsenzaak vaak snel en redelijk goedkoop geregeld, althans dat is niet alleen mijn ervaring, maar die van vele anderen.

 

Samengevat

Als je een nieuwe fiets wilt aanschaffen, kun je bij een fysieke winkel terecht, maar tegenwoordig ook steeds beter via fietswebshops als City-Bikes op het internet. Overigens dient wel vermeld te worden dat Het hier genoemde City-Bikes wel degelijk twee fysieke fietszaken heeft, in Rotterdam en Zaandam, maar dat is vooral handig voor de mensen die daar wonen.
Een fiets is een redelijk persoonlijk item, het kan immers zijn dat je dit stalen ros veel gebruikt en dan moet het perfect zijn. Dat geldt niet alleen voor de technische gegevens, maar ook hoe het rijwiel er uitziet. Hoe meer je een fiets gebruikt, hoe eerder je naar je fietsenboer om de hoek gaat. Het grootste voordeel daarvan is die persoonlijke benadering, maar vooral de snelle dienstverlening bij problemen.

 

city bikes ervaringen

 

Voor de af en toe fietsgebruiker of de recreatiefietser kan een webwinkel uitkomst bieden, omdat je dan vaak toch goedkoper uit bent. Indien een dergelijke fietswebshop de naam heeft snel te leveren en een goede klantenservice, dan is dat een goede optie voor de aankoop van een nieuwe fiets.

 

Het kan dan ook geen kwaad het internet niet alleen te gebruiken voor de webwinkel, maar ook voor de recensies erover. Dat geeft een goed idee met wie je in zee gaat.