Het nieuwe jaar is net van start gegaan en de goede voornemens zijn gesmeed of weer opnieuw uit de kast getrokken. Veel goede voornemens gaan over afvallen, meer tijd voor jezelf nemen, meer uit je werk of sporten halen en de banden aanhalen met vrienden en familie. Er is echter een investering die bij al deze goede voornemens een gunstig effect heeft! In dit artikel lees je waarom een infrarood sauna de beste investering voor 2021 is.

 

Gun jezelf de wellness-ervaring van een infrarood sauna

In ons koude kikkerlandje hebben we er over het algemeen een hoog tempo op staan. We willen een leuke en uitdagende baan, plannen veel uitjes met vrienden en familie, willen ook voldoende tijd om te sporten en daarnaast nog voldoende tijd maken voor hobby’s en quality time voor jezelf en het gezin. Een dag heeft echter nog steeds maar 24 uur en het kan soms dan ook voelen alsof je constant aan het rennen bent in de rat race. Juist daarom is het goed om regelmatig te ontspannen. Hierdoor verlaag je jouw stressniveau en zorg je ook beter voor je lichaam. Dit kan met de Infrarood sauna van Elite Wellness

 

Tijd voor jezelf en anderen met een infrarood sauna

Al dat jagen, dat is toch voor niemand goed? Beter kun je de tijd nemen voor dingen die belangrijk zijn voor je. Door geregeld even een pauze in te lassen in jouw drukke bestaan, zul je merken dat dit uiteindelijk beter is voor je mentale gezondheid en ook voor je lichaam. Met een infrarood sauna kun je het hele jaar door genieten van de warmte van een sauna. Je kunt deze ervaring bovendien delen met familie en vrienden, want de infraroodcabines zijn groot genoeg voor meerdere personen. Hierdoor blijf je beter in balans (want: meer quality time en rust voor jezelf) en je ervaart verschillende gezondheidsvoordelen van de sauna.

 

De gezondheidsvoordelen van een sauna

Een infrarood sauna heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Doordat er veel warmte gegenereerd wordt in de sauna begint jouw lichaam te transpireren om de hitte af te kunnen voeren. Hierdoor worden afvalstoffen in het lichaam sneller en beter afgevoerd. Bovendien heeft een infrarood sauna positieve effecten op artitritis- en reumatisch gerelateerde klachten en spierpijn. De warmte dringt namelijk tot diep in het lichaam door en kan daardoor een verzachtend en verlichtend effect op hebben op pijnklachten. Ook sportblessures genezen sneller bij regelmatig gebruik van een infrarood sauna.

 

Onderhoud van een infrarood sauna

Een ander voordeel is dat een infrarood sauna in principe weinig onderhoud nodig heeft. Uiteraard zul je de cabine wel regelmatig schoon moeten maken, afhankelijk van hoe vaak je er gebruik van maakt. Groot onderhoud hoeft echter maar een paar keer per jaar plaats te vinden. Dus, wacht niet langer en ontdek de voordelen van een infrarood sauna voor jou!