Als je bijvoorbeeld in de agrarische sector werkt is het handig om genoeg diesel bij je te hebben voor als je aan het werk bent. Heb je dit niet, dan kun je vaak terug naar een tankstation, maar hier is tegenwoordig een oplossing voor gevonden die erg handig is.

 

Kunststof dieseltank

Een kunststof dieseltank is de oplossing en heeft vele voordelen, het grootste voordeel hiervan is dat je zo dus niet elke keer met een tractor of andere voertuigen voor de landbouw moet gaan tanken. Dit kun je nu dus mooi aan huis doen, door middel van de kunststof dieseltank die je gewoon op een vaste plek op je boerderij neer zet. Het bedrijf die het levert helpt je hiermee.

Denk vooraf wel goed na over welke dieseltank je nodig hebt, je hebt namelijk verschillende kunststof dieseltanks. Welke voor jou geschikt is moet je goed uitzoeken, zo heb je bijvoorbeeld de DIESELTANK KUNSTSTOF KINGSPAN FM2500, de DIESELTANK KUNSTSTOF KINGSPAN BT2500, de KINGSPAN DIESELTANK KUNSTSTOF 1300 LITER en de DIESELTANK KUNSTSTOF 250 LITER. Over de beste keuze kun je altijd even contact opnemen met de leverancier.

 

Voordelen en inhoud

De voordelen van een kunststof dieseltank ten opzichte van een stalen dieseltank is heel wat, namelijk in tegenstelling tot een stalen tank hoeft een kunststof dieseltank geen verplichte jaarlijkse controle te ondergaan. Het is echter wel verstandig om zelf jaarlijks de tank te laten checken op mogelijke aanwezigheid van sludge of water. Een ander logisch, maar zeer handig voordeel is dat een kunststof tank niet vatbaar is voor roest.

Het aanschaffen van een kleine dieseltank heeft vaak geen zin, die zijn zo weer op. Hierom kun je beter een wat grotere dieseltank kopen die meer inhoud heeft en waar je dus langer wat aan hebt. Zo raden veel agrarische medewerkers je een dieseltank aan vanaf 1200 Liter.