De ultieme trouwlocatie vinden is een lastige zoektocht. Je moet je voorkeuren verfijnen en vervolgens een locatie vinden die beschikbaar is op de gewenste datum. Met deze tips vind je binnen no-time de perfecte trouwlocatie.

 

Het eerste dat je moet doen bij het zoeken naar een trouwlocatie, is je budget en persoonlijke bepalen. Verfijn het daarna door uit te zoeken wat voor soort evenement je hebt – is het alleen een ceremonie of is het inclusief receptie? De volgende stap is het onderzoeken van alle locaties in jouw omgeving voor meer informatie over hun prijzen en voorzieningen. Bezoek er ten slotte zoveel mogelijk, want wie weet hebben ze niet alles op hun website staan maar ben je aangenaam verrast als je de locatie bezoekt.

 

Waar moet je rekening mee houden?

Een bruiloft kan net zo verschillend zijn als het bruidspaar. En de locatie is slechts een van de vele manieren waarop mensen hun individualiteit en creativiteit kunnen uiten.

Het kiezen van een locatie voor een huwelijksceremonie is een van de belangrijkste beslissingen die moeten worden genomen voordat je in het huwelijksbootje stapt. Er zijn veel factoren waar rekening mee moet worden gehouden voordat je deze beslissing neemt. Denk aan: budget, aantal gasten, locatie en thema. Sommige stellen houden ervan om hun ceremonie in een rustige kerk of tempel te houden, terwijl anderen de voorkeur geven aan een meer uitbundig evenement met alle toeters en bellen. Bij het uitzoeken van een trouwlocatie is het dus van belang om goed na te gaan wat jij allemaal op de locatie wil doen.

 

Soorten en overwegingen voor huwelijksreceptie

Voordat je jouw huwelijksreceptie organiseert, wil je misschien nadenken over het type huwelijksreceptie. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen, waaronder een DJ en dansfeest, dinerbuffet, of een zittend formeel diner.

 

Voor degenen met een krap budget is het DJ- en dansfeest altijd een gemakkelijke optie. De gasten de hele nacht lang van geweldige muziek voorzien terwijl ze zich vermaken, is iets dat iedereen zich nog jaren zal herinneren. Het dinerbuffet is perfect voor diegenen die een grotere gastenlijst hebben om mee te werken en voor diegenen die op zoek zijn naar een meer relaxte aangelegenheid dan de zittende formele optie. De laatste optie is verreweg de meest elegante: het biedt prachtig eten geserveerd in gangen, wijnproeverijen, livemuziek door een echte band of zanger – allemaal perfect voor jullie grote dag.

 

Ook hierin speelt de locatie een rol. Wanneer je een formeel diner wil organiseren zal je een mooie zaal met verschillende tafels moeten hebben. Wordt het meer een soort cocktailparty met hapjes, dan moeten deze tafels juist weg of kan je het feest misschien zelfs in de tuin geven. Bij de ene receptie heb je dus een mooie zaal nodig en bij de andere misschien een mooie tuin.

Haarlem als perfecte trouwlocatie

Haarlem is een schilderachtige en mooie stad in Nederland. Het is ook een van de weinige steden met een eigen ommuurde oude stad. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur, waardoor het een uniek plaatje oplevert. Daarnaast ligt Haarlem redelijk centraal waardoor Haarlem perfect is als trouwlocatie.

 

Haarlem is een van de oudste steden van Nederland en wordt omgeven door natuurschoon en architectuur. Het ligt dicht bij Amsterdam, dus gasten kunnen beide steden gemakkelijk bezoeken tijdens een dagtrip of weekendje weg. En omdat Haarlem klein is, zijn gasten nooit meer dan 15 minuten verwijderd van alles wat ze op de trouwdag gaan doen. Trouwlocaties Haarlem zijn dus erg goede opties!