Als beginnend karper visser loop je meestal een hengelsportzaak in om te kijken welke producten je nodig hebt om op karper te vissen. Door de loop van de jaren is het op gebied van end tackle, hengels, netten, piepers, onthaak matten, stretchers, tenten, verlichting, lijnen en aas gigantisch uitgebreid. Vooral wanneer je nog niet erg bekend bent met het vissen op karper, zul je ongetwijfeld geen idee hebben waar je moet beginnen. Ook op het gebied van aas heeft bijna elke karper visser zijn eigen visie en de meningen lopen hierbij sterk uiteen.

 

Tegenwoordig is er keuze uit duizenden soorten boilies, een groot aantal aanbieders op het gebied van partikels, tijgernoten, pellets en andere soorten karper voer. Er is één soort aas wat in de afgelopen  jaar een gigantisch boost heeft gemaakt dit is een pop up. Een pop up heeft dezelfde ronde vorm als een boilie, alleen zinken pop ups niet. Pop ups drijven en zijn hierdoor anders inzetbaar als boilies en andere soorten haakaas. Als de pop up karper aantrekt, zullen ze uit nieuwsgierigheid dit haakaas pakken. Dit komt doordat pop ups doorgaans boven een voerstek met bodem aas wordt gevist. De pop up valt hierdoor veel meer op dan al het voer wat zoals altijd op de bodem gepresenteerd wordt.

 

Pop ups zijn voor het vissen op karper leverbaar in ontzettend veel verschillende kleuren. Denk hierbij aan kleuren als wit, zwart, grijs, geel, oranje, paars, groen, en nog veel meer! Ook is het mogelijk om de pop up in verschillende formaten te kopen. De meest populaire formaten voor het vissen op karper zijn 12, 15 of 20mm. Het geschikt formaat is afhankelijk van de manier waar jij met de pop up karper gaat vangen. Je kunt ervoor kiezen om de pop up bovenop een zinkende boilie of tijgernoot te vissen. Ook is het enkel vissen met een pop up erg goed. De pop up danst hierdoor boven de bodem en valt erg op. Sommige karper vissers vissen aan de oppervlakte met pop ups aan een zig rig. Deze methode kan vooral met mooi warm weer succesvol zijn. Tijdens de warmere dagen bevinden karpers zich namelijk in de bovenste lagen van het water.