Vind je die hotels tijdens een vakantie of een weekendje weg ook altijd zo koud en leeg. Heb je liever iets origineels, warms en knus? Dan zit je bij een bed en breakfast goed.

 

Wat is het precies

Bed & breakfast accommodaties zijn in opmars en worden veelal aangeboden om in te verblijven tijdens een weekendje weg of voor een langere periode. Een bed en breakfast is vaak gevestigd in een huis die op een leuke en authentieke locatie te vinden is. Dit kan o.a. op het platteland zijn in een boerderij of in een gezellig knus huisje midden in het centrum van een grote stad. Hierdoor kan je beter ervaren hoe de inwoners en locals hun leven lijden op een andere bestemming dan die van jou.

 

Waar vind je ze

Bed & breakfast accommodaties zijn over te vinden zowel in Nederlandse provincies als in de rest van West-Europa. Ook in de Verenigde Staten en Zuidoost-Azië is er een groei in deze accommodaties te zien. Het is immers erg populair voor reizigers die van wat meer huiselijke sfeer houden en het gevoel willen hebben hoe het is om ergens te wonen zoals de rest van de inwoners. Een aantal voorbeelden van steden in Nederland waar je leuk kunt verblijven zijn Noordwijkerhout, Raalte en Zaandam. Maar ook wat groter steden zoals Breda of Haarlem. En wat dacht je van het gezellige  Goud & Zilver, een nieuw project met de charme van een bed en breakfast, maar de privacy van een hotel in Gorinchem. Heb je ook de gedachtes om een B&B over de grens te bezoeken dan is dat zeker aan te raden in New York City of wat dichter bij huis vlakbij een natuurgebied in Groot Brittannië en Frankrijk.

 

Wat is de prijs

Doordat hoge hotelkosten hier niet van toepassing zijn is het zo dat bed & breakfast accommodaties vaak voor een goede en aangename prijs worden aangeboden. Dit maakt het natuurlijk nog interessanter voor reizigers tijdens een lange reis of juist alleen voor een weekendje weg in eigen land.