De ware Apple fan heeft altijd de nieuwste producten van dit merk. De iPhone X is eind 2017 het meest recent paradepaardje van dit topmerk en is iets waar wereldwijd door miljoenen mensen reikhalzend naar is uitgekeken. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat lang niet elke nieuwe iPhone spectaculaire nieuwe features heeft, maar de iPhone X heeft wel degelijk een aantal innovatieve zaken aan boord die het hart van mensen die houden van technologie sneller doet kloppen. Overigens is het goed om te weten dat de “X” niet de ons bekende letter is, maar staat voor de Romeinse aanduiding van het getal tien. Hoe dan ook, in dit artikel vertellen we je graag iets meer over het nieuwe toestel van Apple, de iPhone X.

 

iPhoneX

 

Mobiel “zonder randen”

Er zijn mensen die zeggen dat de afmetingen van het scherm van een mobiele telefoon er niet toe doen. Voor die mensen bij deze een speciaal welkom in de wereld van de iPhone X. Size does matter, want hoe gaaf is het als je de volledige oppervlakte van jouw mobieltje kunt benutten voor het kijken naar video’s en voor het bekijken van foto’s. Met de iPhone X benut je elke millimeter oppervlakte van het scherm. Sterker nog, de oppervlakte van dit toestel is het scherm. Feitelijk gezien is er namelijk geen rand meer. Dit heeft dan wel tot gevolg dat je op dit toestel geen “home” button meer aantreft. Op dit toestel is er geen plaats meer voor deze voor Apple zo karakteristieke button. Dit is dan ook zeker even wennen, maar de diehard fan van het eerste uur kent zijn merk als geen ander en heeft in no-time door hoe één en ander werkt op een nieuw toestel. Voor de liefhebber van specificaties: de iPhone X biedt je een scherm van maar liefst 5,8 inch groot. Dit is 0,3 inch groter dan de iPhone 8 en 0,3 lijkt misschien weinig, maar maakt in de praktijk wel degelijk een wereld van verschil.

 

De camera’s

De iPhone X is, net als de iPhone 8, uitgerust met een dubbele camera. Apple had ervoor kunnen kiezen om de camera’s op beide toestellen gelijk te houden en heeft dit ten dele ook gedaan. De “zoom camera” op het nieuwe model iPhone is net even een tikkie anders dan die op zijn grote tegenhanger, de 8. De zoom camera op de iPhone X is namelijk lichtgevoeliger (f-waarde 2,4 ten opzichte van 2,8 op de iPhone 8). Daarnaast maakt deze camera indruk door zijn beeldstabiliteit. De kwaliteit van foto’s die je met een mobiel kunt maken wordt hiermee naar een heel nieuw level getild. Je kunt je zelfs afvragen of je niet belt met een camera in plaats van dat je foto’s maakt met je telefoon.

 

Inloggen door middel van gezichtsherkenning

Ja, je leest het goed, inloggen op de iPhone X doe je door middel van gezichtsherkenning. Immers: de home button die op voorgaande modellen werd gebruikt om in te loggen door middel van jouw vingerafdruk is er niet meer. Om in te kunnen loggen met behulp van gezichtsherkenning is gebruikgemaakt van de meest moderne technologie. Jouw gezicht wordt op meer dan 30.000 punten gescand en dit is echt uniek. Zonder verder in de technische details te verzanden is dit echt een waanzinnig coole gadget op deze telefoon. Ook hier geldt dat het in de praktijk even wennen is aan deze manier van inloggen, maar was dat ook niet het geval toen je door middel van jouw vingerafdruk moest inloggen?

 

Wees zuinig op jouw iPhone X!

Natuurlijk ben je zuinig op jouw mobiele telefoon. Maar als je weet dat de iPhone X als los toestel zo rond de €1150,- in het laatje moet brengen dan ben je hier natuurlijk extra voorzichtig mee. Zo zorg je uiteraard voor een goed beschermhoesje en gebruik je ook de juiste iPhone X kabel voor bijvoorbeeld het opladen van dit toestel. Het is aan te raden om een extra iPhone X kabel te bestellen, zodat je er bijvoorbeeld ook eentje bij je hebt tijdens vakantie of op je werk. Tot slot raden we je aan om jouw iPhone X te verzekeren, zodat je in geval van schade op zijn minst nog een deel vergoed krijgt. Wij wensen je veel plezier van jouw iPhone X!