De laatste jaren is er op het gebied van verlichting een hoop gebeurd. Denk hierbij aan de opkomst van LED, maar ook door de armaturen van lichtbronnen die passen in de stijl van jouw interieur. Wij leggen hier kort uit welke soort verlichting past bij jouw interieurstijl.

 

1. Modern interieur

In een modern interieur vind je vaak witte, grijze en zwarte kleuren gecombineerd met strakke vormen en robuuste materialen. Bij deze stijl interieur passen dan ook LED inbouwspots. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Denk hierbij aan spots met een zwart, vierkant armatuur. Dit past helemaal in het moderne interieur. Toch niet wat je zoekt? Dan kan je ook nog kiezen voor een modern vormgegeven hanglamp met een LED filament. Deze hebben ook een moderne look. Daarnaast mag Smart verlichting natuurlijk niet ontbreken in een modern huis. Deze lampen kun je aansturen met een spraakassistent zoals Google Assistent of Alexa. Zo kun je met een simpel spraakcommando al je lampen bedienen!

2. Landelijk interieur

Bij het landelijke interieur wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en steen. Daarnaast is het uitgangspunt om “buiten” naar “binnen” te halen. Dit doe je natuurlijk met een mooie hanglamp met een natuurlijke look of kleur. Verder kun je bij een speciaalzaak ook op zoek gaan naar handgemaakte lampen. Heb jij er wel eens aan gedacht om een boomstam om te toveren naar een mooie lamp? Dat past perfect in het landelijke interieur. Echter is het ook hartstikke leuk om in een landelijk design wat leuke details uit het verleden toevoegen. Retro misstaat namelijk helemaal niet in een landelijk design. Ga daarom gerust eens langs bij een kringloopwinkel om te kijken of hier nog leuke lampen verkrijgbaar zijn.  

 

3. Scandinavisch interieur

In het scandinavische interieur draait het met name om “less is more”. Je vindt in een huis dat in deze is ingericht daarom ook niet teveel poespas, maar alleen noodzakelijke dingen. Daarnaast is licht ook erg belangrijk in dit interieur, omdat de ruimtes door de vele wittinten een stuk ruimtelijker lijken. De armaturen van de verlichting kun je het beste afstellen op basis van de andere kleuren in de ruimte. Heb jij een grijze eettafel? Zoek dan een hanglamp in dezelfde kleurstelling zodat je zeker weet dat de lamp bij de tafel matcht. Uiteraard geldt dit ook voor lampen bij de bank, keuken en in de slaapkamer.