Baby’s hebben voedzaam voedsel nodig om te groeien. Wanneer de baby zes maanden oud is, is de voedingsstof in moedermelk niet voldoende om hun groei te ondersteunen. De ouders moeten de baby’s dus vast voedsel geven. Moedermelk is echter nog steeds de essentiële voedingsbron. Je moet beginnen met het voeden van baby’s om de groeiende behoeften bij te houden. Daarnaast moet je voorzichtig zijn bij het voeden van je baby. Je moet letten op de voedingsstoffen en textuur. Je moet de baby’s ook voeden als ze tekenen geven dat ze honger hebben. Hier zijn enkele manieren om de juiste voeding baby’s te kiezen.

 

6-8 maanden oude baby’s voeden

Baby’s van 6 maanden oud leren nog steeds hoe ze moeten kauwen. Je moet ze dus voorzien van voedsel met een zachte textuur. Je kunt ze bijvoorbeeld pap of fruitpuree geven. Je moet echter vermijden om ze pap te geven die te veel water bevat, omdat deze minder voedingsstoffen bevat. Je kunt de baby’s drie keer per dag voeden. Elke maaltijd kun je ze voeren met een half kopje pap. Je kunt ze alle soorten voedsel geven, behalve honing. Je kunt ze ook gezonde tussendoortjes geven.

 

Baby’s van 9-12 maanden oud voeden

Baby’s van 9 tot 12 maanden oud kunnen drie keer per dag een half kopje voedsel eten. In plaats van ze pap te geven, kun je het voedsel fijnhakken om het gemakkelijker te eten te maken. Je moet je baby trainen om ruw gestructureerd voedsel te eten. Het zal de baby aanmoedigen om op het voedsel te kauwen voordat het wordt doorgeslikt. Je baby kan het eten ook met zijn eigen vingers eten. Zorg ervoor dat het voedsel dat je ze geeft rijk is aan voedingsstoffen. Naast koolhydraten moet het voedsel eiwitten, vitamines en mineralen bevatten. Je moet ze dus granen, aardappelen, groenten, fruit, eieren, vlees, vis, gevogelte en zuivel geven, zodat aan hun behoefte aan die stof wordt voldaan.