Nostalgie, daar houden we van. Vintage en retro is dan ook weer helemaal in, zowel in de modewereld voor kleding als voor interieur. Hierbij wordt veelal interieur uit de jaren 50, 60, 70 en soms 80 gebruikt. Je ziet hier veel terug uit deze periodes. Dit zie je veel terug in de kleding, maar ook in interieur wordt het steeds populairder. Een van de nieuwste woontrends voor de komende tijd is dan ook vintage meubels.  De combinatie van moderne interieurstukken en vintage meubels zijn weer helemaal in. Ze brengen het gevoel van nostalgie terug en maken je huiskamer een stuk fleuriger.

 

Vintage en retro soorten meubels

Naast vintage is retro ook weer helemaal in. Het verschil hiertussen leggen we in de volgende alinea uit. Voorbeelden van typische vintage en retro meubels zijn:

    Het mixen van materialen, zoals het mixen van leer en linnen, hout en leer, natuursteen en linnen en nog veel meer van zulke combinaties.

    Ook felle kleuren voor plastieken meubels zijn weer helemaal in.

    Een meubel moet een goede functie hebben, maar moet ook bijna een kunstwerk zijn en dus aantrekkelijk om te zien.

  Kleuren zoals rood, mosterd, groen en blauw zijn weer helemaal in en maken de meubels vintage en retro.  

 

Verschil vintage en retro

Vintage en retro komen helemaal terug op het vlak van meubels en andere interieur. Er zit wel een verschil tussen de twee. Vintage is voor meubels als de meubels ouder dan 30 jaar zijn. Vintage is iets dat je loopt in de kringloopwinkel of op de rommelmarkt. Samen met je moderne interieur vormt het een mooi plaatje. Retro betekent dan weer het opnieuw terugbrengen van oude stijlen, zoals meubels uit de jaren 50 tot en met 80. Retro is dus meer het nabootsen van een tijd en vintage meer meubels uit een oude tijd met een verhaal. Zoals dat het al jarenlang in de familie zit. Op zoek naar de beste vintage meubels? Neem dan een kijkje bij Vintage4.