Wie aan noten denkt, denkt vaak aan de bekende variaties; walnoten, pistachenoten, amandelen. En dat is niet zo gek; deze noten behoren tot de meest populaire die er zijn en kunnen voor allerlei verschillende doeleinden gebruikt worden. Je kan noten zo uit het vuistje eten, maar je kan ze ook heel makkelijk toevoegen aan allerlei gerechten, zodat je net even wat extra’s geeft aan een maaltijd, een salade of zelfs een toetje. En wist je dat noten ook in allerlei variaties te krijgen zijn?

 

Rauw en ongebrand

Wie de smaak van zijn noten het liefst zo puur mogelijk houdt, kies voor rauwe en ongebrande noten. Deze noten zijn volledig onbewerkt en hebben zo dus nog altijd hun oorspronkelijke smaak. Hier komt nog eens bij dat deze noten alle originele voedingsstoffen bevatten, zodat je optimaal kan profiteren van al het goeds dat deze noten je kunnen bieden. Omdat ze niet geroosterd of gebrand zijn, zijn deze rauwe noten wat minder knapperig dan hun geroosterde soortgenoten. Het enige dat je proeft, is de natuurlijke, oorspronkelijke smaak van deze heerlijke en verantwoorde noten.

 

Gebrande of geroosterde noten

Door noten te branden of te roosteren, krijgen ze een heerlijke, knapperige bite. Door de noten direct na de bestelling te roosteren en zo luchtdicht mogelijk te verpakken, blijven ze van hoge kwaliteit en kan je straks perfect profiteren van de heerlijke, knapperige smaak van deze fijne snack. Als noten gebrand worden, gebeurt dat in olie, die vaak voor een unieke smaak zorgt. Gebrande noten nemen een heel klein beetje van die olie op en dus krijg je een heel eigen smaak, waarbij de oorspronkelijke notensmaak natuurlijk zeker niet wegvalt. Noten roosteren gebeurt in een heteluchtoven, zonder dat hier nog iets extra’s aan toe wordt gevoegd. Hiermee verliezen ze vrijwel geen voedingswaarde en zijn ze bijna net zo verantwoord als de rauwe, ongebrande noten.

 

Notenmixen

Een notenmix is een combinatie van verschillende noten. Het doel van deze samenstelling, is om de noten qua smaak zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen en er zodoende voor te zorgen dat je een hele fijne en unieke combinatie krijgt. Notenmixen worden vaak gebruikt als heerlijk tussendoortje op een feestje of een borrel en dat is niet zo gek; ook in combinatie met andere noten behouden ze hun voedzaamheid en hun heerlijke smaak. En het is natuurlijk een uitstekend alternatief voor een handje borrelnoten of een bakje chips.

 

Noten, een verantwoord tussendoortje

Wie kiest voor noten als tussendoortje, kiest voor een verantwoorde snack waar je veel plezier van zult hebben. En dankzij de veelzijdigheid van al die verschillende noten, kan je ze dus ook uitstekend gebruiken als toevoeging op een gerecht of in een salade. Door dit te doen, krijgt dat gerecht of salade een heel eigen smaak en maak je er echt iets bijzonders van. En natuurlijk kan het nooit kwaad om te genieten van de voedingsstoffen van deze noten, die in overvloed aanwezig zijn en ze echt tot een heerlijke en verantwoorde toevoeging maken.