Iedereen weet wel wat een ladder is. Een gereedschap dat je vaak nodig hebt om ergens goed bij te kunnen komen. Vroeger bestond was een ladder vaak een boom met wat takken, waar in geklommen kon worden. Tegenwoordig zijn er een hoop soorten ladders in allerlei verschillende soorten en maten. Ben je op zoek naar een ladder, maar weet je niet welke je nodig hebt? Bekijk de verschillende ladders hieronder. 

 

Enkele ladder

Een enkele ladder is een ladder zonder een steunpunt. Vrijwel iedereen heeft zo’n ladder, maar is deze wel zo goed? De ladder is meestal stevig en is vrij breed, maar heeft geen goede steunpunten. Een enkele ladder is wel gemakkelijk op te bergen en neemt niet veel ruimte in beslag. Het is belangrijk om de ladder veilig en stevig neer te zetten bij gebruik, een goede hoek is het belangrijkste. 

 

Telescoopladder

Een telescoopladder? Wat is dat eigenlijk? Een telescoopladder is een ladder die uitschuifbaar is, op deze manier kun je veilig en stabiel de hoogte ingaan. Een groot voordeel aan een telescoopladder is dat je deze weer eenvoudig kunt inklappen. Je bespaart zo een hoop ruimte. Een telescoopladder is dus van klein formaat, maar met een stabiele en veilige functie wordt dit een goede ladder. Je kunt deze ladder voor allerlei kussen gebruiken, denk bijvoorbeeld aan: ramen wassen, een dakgoot schoonmaken of schilderen. 

 

Reformladder

Een reformladder is een ladder met een dubbele oploopbare trap of een trap die een A-stand heeft. Deze ladder is ideaal voor heel veel verschillende klussen, vanwege de mogelijke vormen en diversiteit qua werkhoogtes. Met een reformladder kun je tot maximaal 8,5 meter de hoogte in. Je bent niet afhankelijk van een steunpunt zoals een muur. Het opbergen is alleen wel een dingetje, want je hebt wel ruimte nodig om de ladder op te kunnen bergen. Denk dan bijvoorbeeld aan een schuur of een opbergruimte.