Een nieuw online reken oefenprogramma waarin kinderen het rekenen spelenderwijs kunnen oefenen en automatiseren op hun eigen niveau. De oefeningen worden automatisch geanalyseerd en teruggekoppeld aan de docent.

 

In de Rekentuin kunnen kinderen een tuintje met plantjes onderhouden door regelmatig rekenspelletjes te spelen. Ieder plantje in de tuin staat voor een Rekendomein en een bijbehorend rekenspelletje. Het plantje groeit afhankelijk van het succes. Wanneer de spelletjes goed geoefend worden verschijnen er vanzelf weer nieuwe plantjes van nieuwe rekendomeinen.

 

Doordat de Rekentuin adaptief is, wordt de moeilijkheid van de sommen automatisch aangepast aan de vaardigheid van de kinderen. Dit maakt de Rekentuin uitdagend voor zowel zwakke als (zeer) goede rekenaars, ongeacht hun leeftijd. De Rekentuin is daarom geschikt voor zowel het Primair als Voortgezet onderwijs. Het kan ook gebruikt worden voor het bijspijkeren van het rekenen in het MBO en HBO. Lees meer over de doelgroep in de FAQ “Is de Rekentuin ook geschikt voor VO, MBO en HBO?”

 

De resultaten van de oefeningen zijn te volgen in het Tuincentrum. Het Tuincentrum biedt een overzicht van de rekenontwikkeling van elk kind ten opzichte van leeftijdsgenoten. Zo geeft het inzicht in veelgemaakte fouten, de sterke en zwakke punten van kinderen en hoe zij zich door de tijd ontwikkelen.

 

De kinderen moeten hun tuin wel onderhouden, want de plantjes verdorren en er verschijnt een gieter als er niet regelmatig gespeeld wordt. De Rekentuin beperkt zich niet tot het groeien van de plantjes in de tuin. Kinderen kunnen ook muntjes verdienen met het spelen van de rekenspelletjes. De muntjes kunnen ze inruilen voor prijzen in hun prijzenkast. Zo staat de tuin en de grootte van de plantjes symbool voor het rekenniveau van het kind en het aantal muntjes en de prijzenkast tonen aan hoe vaak het kind oefent in de Rekentuin.

 

 

Meer informatie: Rekentuin