Wie ter gelegenheid van een carrière een pennenset cadeau krijgt zal die waarschijnlijk nog een lange tijd gebruiken. Als je een goed gevoel hebt overgehouden aan de organisatie van wie je de pennenset hebt gekregen is gaat het om een prettige herinnering. Als je zelf iemand wilt verrassen kun je voor diegene een gegraveerde pen aanschaffen. De inscriptie in de pen zorgt ervoor dat de ontvanger nooit vergeet van wie hij de pennenset heeft gekregen. Een gegraveerde pen houdt de herinnering aan een periode in het leven van de ontvanger dus nog een lang levend.

Waar kun je pennen kopen?

Wie op zoek is naar een luxe pennenset kan daar niet zomaar voor naar een winkel gaan. Het aantal winkels waar een etalage is met allerlei soorten en merken pennen is steeds kleiner aan het worden. Vooral de pennen van luxe merken als Waterman en Mont Blanc zijn bijna nergens meer op voorraad. Online zijn luxe pennen nog wel volop verkrijgbaar. De wat meer gangbare merken en modellen zijn zelfs bij vrijwel elke kantoorboekhandel te bestellen. Parker pennen online kopen zal daarom niet lastig zijn. Waarschijnlijk kun je zelfs kiezen uit meerdere aanbieders en degene selecteren die zo’n bestelling voor de laagste prijs kan leveren.

Luxe pennen online aanschaffen

Wie op zoek is naar een exclusief model van een gerenommeerd merk schrijfgerei zal online ongetwijfeld wel slagen, maar deze modellen zijn nergens voor een lage prijs te koop. Voor een Cross pen moet minimaal enkele tientjes worden neergeteld. Je koopt dan een pen die gemaakt is van een kwalitatief goede kunststof. Als je op zoek gaat naar de echte luxe modellen moet je rekening houden met prijzen van meer dan € 300 voor een balpen en zelfs meer dan € 400 voor een luxe vulpen. Sets met meerdere pennen zijn uiteraard nog duurder.

Waterman pennen graveren

Zwierig handschrift verdient een Waterman

Als degenen die een pen cadeau krijgen een mooi handschrift hebben kun je hen een groot plezier doen en Waterman pennen graveren met de naam van je bedrijf. Deze pennen worden wel de Franse Parker pennen genoemd. In werkelijkheid gaat die vergelijking niet helemaal op, want de pennen van deze beide merken zijn niet met elkaar te vergelijken. Waar een Parker vooral een werkpaard wordt genoemd, kun je de Waterman het beste vergelijken met een balletdanseres, want de punt glijdt gracieus en lichtvoetig over het papier.

Pennen graveren

Voor een permanente herinnering of als bewijs dat een pen van iemand is kan er een inscriptie of een naam in een pen worden gegraveerd. In veel gevallen is dat bij de prijs van de pen inbegrepen. Dit kan echter niet bij elke pen. Een voorwaarde is, dat het huis van de pen voor een deel uit metaal moet bestaan. Graveren is immers het etsen van een tekst of een logo in metaal. Als een pen van een ander materiaal is gemaakt is er echter ook een oplossing. Er wordt dan een gegraveerd plaatje op de pen gemaakt.