Rvs is de afkorting die in de volksmond bekend staat als roestvrij taal. Roestvrij staal, van producenten als Steelpoint International, hebben diverse functies en voordelen. In dit artikel brengen we in kaart welke functies en pluspunten rvs als materiaal te bieden heeft. De hoeveelheid toepassingen van rvs is groter dan veel mensen denken, dus houd je vast! Maar voordat we de functies van rvs op een rijtje zetten, is het belangrijk te weten waar rvs precies voor staat. Wat is dit voor materiaal?

 

Wat is rvs precies?

Een van de belangrijkste toepassingen van rvs is in ruimtes of op voorwerpen die vocht worden. Omdat roestvrij staal niet kan roesten en verweren, wordt het veel gebruikt voor douchekoppen, kranen en als bekleding van schepen. Rvs trekt zich namelijk niets aan van vochtige omstandigheden en is niet vatbaar voor corrosie. En dat mag wel ideaal genoemd worden als je een materiaal zoekt dat in vochtige omstandigheden en ruimtes goed gedijt!

 

Handig in alle weersomstandigheden

Het fijne aan kwalitatief hoogstaand rvs, zoals het roestvrij staal van Steelpoint International, is dat rvs functioneel is omdat het in allerlei weersomstandigheden goed blijft. Rvs kan dus meer aan dan alleen vochtige en natte situaties. Ook bovengemiddelde hitte en flinke kou of vorst zijn voor rvs geen probleem. Dit maakt rvs functioneel om zowel binnen als buiten te kunnen gebruiken. Het materiaal blijft namelijk het hele seizoen door in goede staat en trek zich van temperatuurschommelingen, maar ook van sneeuw, regen of vorst helemaal niets aan!

 

Rvs is buigzaam en daarom gemakkelijk te bewerken

Een van de functies van rvs is dat dit metaal ook veel gebruikt wordt voor precisiewerk. Rvs is als materiaal gemakkelijk te bewerken en kan daarom in allerlei vormen gebogen, gelijmd of gegoten worden. Rvs platen van Steelpoint International zijn dan ook prima geschikt om allerlei ruimtes, voertuigen, apparaten en dergelijke mee af te werken.

 

Goed materiaal tegen vandalisten

Een fijn kenmerk van rvs is ook dat dit staal prima tegen geweld kan. Daarom wordt rvs veel gebruikt voor voorwerpen die bestand moet zijn tegen vandalisten. Het is dan ook niet zo vreemd dat rvs gebruikt wordt voor onder meer betaalautomaten, lichtkranten, elektriciteitskasten en gas verdeelkasten. Rvs biedt namelijk een betrouwbare en optimale bescherming tegen personen met onfrisse bedoelingen.