Heftrucks zijn binnen veel bedrijfstakken onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan sectoren als de industrie, de transportwereld, bedrijven met grote loodsen of agrarische ondernemingen. Zonder een heftruck kom je als onderneming letterlijk en figuurlijk niet ver. Maar welke functies hebben heftrucks eigenlijk binnen bedrijven? Waarvoor kun je een heftruck van https://www.spapenshandel.nl/ gebruiken?

 

Belangrijk voor een snelle en veilige opslag

De belangrijkste functie van heftrucks is om snel pallets met goederen of zware producten op te kunnen tillen en in een stellage te kunnen opslaan. Of je nu kiest voor een nieuwe of een gebruikte heftrucks kopen, bijvoorbeeld via de voordelige expert https://www.spapenshandel.nl/, of een heftruck huurt: in een loods of magazijn waar je efficiënt spullen wilt kunnen opslaan en stapelen heb je hoe dan ook een betrouwbare heftruck nodig.

 

Onmisbaar als je spullen wilt transporteren

Een andere belangrijke functie van heftrucks is om veilig en effectief vrachtwagens te laden en te lossen. Doordat een heftruck erg wendbaar is en vorken heeft die hoog kunnen reiken, kun je razendsnel pallets inladen of uitladen uit een vrachtwagen. Heb je dus een bedrijf, zoals een pakketdienst of een leveranciersbedrijf, dan helpen heftrucks enorm om het transportproces te versoepelen en versnellen. En aangezien tijd geld is in de economie, bespaar je jezelf veel tijd én geld.

 

Zware spullen tillen & mensen optillen

Een heftruck is multifunctioneler dan veel mensen denken. Zo kun je een heftruck via de grijparmen voorzien van een lasthaak, om zo met de haak zware voorwerpen, machines of apparaten te verplaatsen of op te tillen. Ook kun je hiervoor een heftruck kraanarm gebruiken. Officieel mag het niet, maar je kunt je heftruck ook gebruiken om een collega mee naar een hogere verdieping te tillen. Dit doe je door een pallet op de vorken te zetten en iemand voorzichtig naar boven te verplaatsen.

 

Het milieu sparen met een geschikte heftruck

Als je een of meer heftrucks zoekt voor je bedrijf, kun je kiezen uit heftrucks met een verbrandingsmotor (meestal diesel) of voor elektrische heftrucks. Wil je milieubewust bezig zijn, dan kun je het beste kiezen voor een heftruck die werkt op een elektromotor. Maar niet alleen het milieu heeft hier profijt van, maar ook jezelf en je collega’s. De binnenlucht in het magazijn wordt niet vervuild met uitstootgassen en qua brandstof bespaar je dan veel kosten.