Goud is een prachtig en waardevol metaal dat al eeuwenlang in juwelen wordt gebruikt. Maar er zijn veel verschillende soorten goud, elk met zijn eigen unieke eigenschappen. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten goud die worden gebruikt bij het maken van kettingen van goud en wat je daarover moet weten. We zullen het ook hebben over de verschillen tussen 14, 18 en 24 karaat goud en waarom ze verschillen in prijs en kwaliteit. Dus wanneer je meer wilt weten over kettingen van goud, lees dan vooral verder!

 

Ketting goud: wat betekent karaat als je het over goud hebt?

De term karaat is de meeteenheid voor de hoeveelheid puur goud wat in je ketting van goud verwerkt zit. Hoe hoger het karaat, hoe zuiverder het goud. Zo is 24 karaat goud zuiver goud, terwijl 14 karaat goud 14 delen goud en tien delen andere metalen bevat dit komt neer op 58,5% zuiver goud. Bij 18 karaat bestaat een sieraad voor 18 delen uit goud en voor 6 delen uit metalen als koper en zilver, 75% zuiver goud dus. Voor je ketting goud gemaakt wordt worden deze verschillende soorten goud dus meestal gemengd met andere metalen om het harder en duurzamer te maken.

 

Hoe kies je de juiste ketting van goud

Nu je de verschillende soorten goud kent die gebruikt worden bij het maken van halskettingen, is het tijd om de juiste voor jou zelf te kiezen. Als je een ketting wilt die sterk en duurzaam is, dan is 18 karaat goud een goede keuze. Wil je een halsketting die zuiverder en waardevoller is, dan is 24 karaat goud een betere keuze. En als je iets daartussenin wilt, dan is 14 karaat goud misschien de juiste keuze voor jou. Welk soort goud je ook kiest, zorg ervoor dat het van hoge kwaliteit is, zodat je de ketting nog vele jaren kan dragen. Daarnaast is het belangrijk om naar een betrouwbare juwelier te gaan, vaak bevatten gouden kettingen keurmerken. Let hierop bij de aanschaf van jouw ketting goud.

 

Kortom; Goud is een zeer mooi metaal welke al eeuwenlang gebruikt wordt en er zijn verschillende soorten goud met ieder hun eigen waarde. Wanneer je op zoek gaat naar een ketting van goud is het aan te bevelen om vooraf onderzoek te doen naar een geschikte en betrouwbare juwelier!