Het is bekend dat geen enkele situatie perfect is en hetzelfde geldt als het gaat om verhuizen. Als men niet zeker weet of men door moet gaan met het plan of moet bepalen of dit het juiste moment is voor een verhuizing, kan men de lijsten met voor- en nadelen van verhuizen in overweging nemen.

De voordelen van verhuizen

Het maakt niet uit of men voor het eerst naar een studentenwoning verhuist of naar een nieuw land gaat om een nieuw leven te beginnen, er zijn zeker voordelen aan verhuizen.

Hoe je het ook bekijkt, verhuizen is altijd spannend. Misschien verhuist u naar een nieuwe woning, mogelijk in een nieuwe stad of een nieuw land. Misschien is dit uw eerste keer op de vastgoedmarkt of verlaat u voor het eerst uw geboortehuis. U verlaat uw vertrouwde huis en verhuist naar iets nieuws, wat altijd een reden tot vreugde is.

Er zijn verschillende soorten verhuisdiensten beschikbaar. Misschien wilt u gewoon een busje huren en de verhuizing samen met vrienden en familie doen. U kunt ook alles uitbesteden, van het inpakken van de dozen tot het in elkaar zetten van uw meubels. Daarnaast zijn er gespecialiseerde verhuizingen, zoals het verhuizen van antieke meubels of het verhuizen naar een verzorgingstehuis. In Nederland kunt u de verhuizing precies zo plannen als u wilt. Wil je daar hulp bij? Dan kan je je makkelijk en snel laten verhuizen door Budget Verhuisservice.

Zuinig: Met deze aanpak kunt u de baas zijn over uw geld. U hebt waarschijnlijk een vast budget dat u liever niet overschrijdt en dat hoeft meestal ook niet. Als u gewoon een busje leent van een vriend en zelf heen en weer rijdt, hoeft verhuizen niet duur te zijn. Bent u van plan een erkend verhuisbedrijf in te schakelen en gebruik te maken van hun extra diensten, dan zult u veel meer uitgeven.

Vrije tijd: Als u gaat verhuizen, hoeft u uw vrije dagen niet op te geven. Iedereen komt in aanmerking voor vrije dagen voor een verhuizing en uw werkgever moet dit accepteren. Profiteer hier dus van en verhuis niet in het weekend. Dit is duurder en u gebruikt uw eigen vrije dagen. Dit is zeker zonde.

Wanneer al uw spullen naar uw nieuwe woning zijn gebracht, kunt u beginnen met uw nieuwe start. U mag alles inrichten zoals u wilt en een nieuw deel van uw leven beginnen. U zult herinneringen ophalen en hopelijk genieten van uw nieuwe huis. In sommige gevallen is een nieuw begin precies wat u nodig heeft.

Verhuizen heeft ook een aantal nadelen

Maar verhuizen heeft ook een paar aanzienlijke nadelen. Uiteraard zijn bovenstaande voordelen prettig, mits alles verloopt zoals gepland en u er plezier aan beleeft. Lees dus zeker de nadelen hieronder aandachtig door, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Verhuizen kan heel vervelend zijn. Ondanks uw meest gedetailleerde planning zijn er altijd problemen die zich voordoen of taken die u over het hoofd ziet. Met zoveel details om rekening mee te houden, wordt u gemakkelijk overweldigd. Wees voorbereid op een moeilijke periode tijdens uw verhuizing. Zelfs als u probeert uw verhuizing economisch te plannen, kan het nog steeds duur zijn. Hoe groter uw bezittingen en hoe verder u verhuist, hoe duurder het wordt. Verhuizen naar het buitenland is het duurst. Om een huishouden van vier personen te verhuizen in een groot huis is het niet ongewoon om tussen €1000 en €2000 te betalen.

Mensen vinden verhuizen opwindend, terwijl anderen het als angstaanjagend ervaren. Als je je omgeving niet wilt veranderen of bang bent voor het nieuwe leven dat je gaat leiden, kan verhuizen best eng zijn. Als je naar een nieuwe kamer verhuist, ga je zelfstandig wonen, en als het naar een andere stad is, moet je een nieuwe vriendenkring vormen. Het is intimiderend om iets totaal nieuws mee te maken en je vertrouwde plek te verlaten. Bovendien brengt een verhuizing een zeker risico met zich mee. Het is mogelijk dat uw spullen niet veilig worden vervoerd en dat er schade ontstaat. Als de antieke vaas van uw grootmoeder afbrokkelt, kan zelfs de verzekering van het beste verhuisbedrijf deze niet herstellen. Tijdens de verhuizing breken vaak spullen of raken meubels beschadigd. Een waterbed verhuizen is bijzonder moeilijk.