Op vakantie gaan in een camper biedt vele voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een tent of een caravan. Dat zorgt er ook voor dat campers tegenwoordig buitengewoon populair zijn; kijk maar eens op de weg in de zomermaanden. Je zal er meer tellen dan ooit. Maar waarom is dat? Wat biedt een camper dat een caravan of een tent niet biedt? We geven een paar voorbeelden.

 

Vrijheid

Als je met je Dethleffs camper op pad bent, kan je echt gaan en staan waar je wilt. Een camper biedt een vorm van vrijheid die je niet krijgt bij een tent of een caravan. Als je wilt vertrekken, stap je in en rij je weg. Meer is het niet. Je kan zelf bepalen waar je naartoe gaat, hoe lang je wegblijft. Als de zon ergens anders meer aanwezig is dan waar je op dat moment staat, dan pak je je biezen en rij je er naartoe. En wil je onderweg even stoppen? Geen probleem. Omdat je alles al onder hetzelfde dak hebt en je niet van alles hoeft op te zetten en te installeren na aankomst, kan je simpelweg ergens stoppen en genieten van het uitzicht, het weer of de rust. Een camper maakt kamperen makkelijker en geeft je meer mogelijkheden, simpelweg omdat je gewoon kunt doen en laten wat je wilt.

 

Gelukkig met de simpele dingen

Een camper geeft je de mogelijkheid om de mooiste plekken ter wereld te bezoeken, terwijl je verder gewoon gelukkig kan zijn met de simpelste dingen. Het enige wat je nodig hebt is wat te eten, wat te drinken en een stoeltje om op te zitten. Hiermee is het verder compleet. Ook kan je dankzij een camper gemakkelijk even langs een dorpje om er inkopen te doen en te genieten van de lokale lekkernijen. Je rijdt vervolgens door naar het bos of het strand, waar je het gemakkelijk kan bereiden en vervolgens samen kan genieten van de mooie omgeving.

 

Het is een goedkope manier van reizen

Overnachten kan prijzig zijn. Reizen ook. In een camper hoef je alleen maar de tank vol te gooien en je hebt niet alleen je vervoer, maar ook je overnachting geregeld. Je kan heel Europa doorreizen en het enige dat je hoeft te betalen is je brandstof. Stop op de mooiste plekjes, geniet van alles wat je ziet. En ben je in een land waar je vrij kan kamperen? Dan ben je helemaal spekkoper; zet je camper neer op een van de talloze prachtige plekken en je bent klaar. Geniet van de stilte, de prachtige omgeving en kom helemaal tot rust. Kook een potje, drink een kop koffie en besef dat je op een unieke plek bent. Allemaal dankzij je camper. Dit maakt het reizen in een camper zo bijzonder; je bent altijd met je huisraad onderweg en hebt altijd de vrijheid om rustig te stoppen en de omgeving in je op te nemen. Dit is hoe vakantie zou moeten zijn.