Wanneer je een nieuwe auto wilt dan zijn er twee dingen die je kunt doen, een nieuwe auto kopen of private lease. Aan beide opties kleven zowel voordelen als nadelen, maar wij gaan het hier hebben over de voordelen van privé lease. Wellicht had je private lease nog niet eens als een optie gezien, maar na het lezen van de voordelen zal je hem serieus gaan overwegen.

 

Private lease

 

Wat is privé lease?

Voordat we het over de voordelen kunnen hebben moeten we wel duidelijk weten wat privé lease precies is, en eigenlijk is het vrij simpel. Je sluit een contract af voor een bepaalde tijdperiode en krijgt voor die tijd een auto, waar je dan maandelijks voor betaald. Het is dus eigenlijk het huren van een auto, je levert de auto op het einde van de periode namelijk gewoon voor in.

 

De voordelen van private lease

Een eerste voordeel is dat vrijwel alle kosten van een auto bij het maandbedrag zijn inbegrepen, we hebben het hierover afschrijving, rente, verzekering, wegenbelasting, onderhoud, vervangend vervoer en pechhulp. Het enige wat nog overblijft is benzine, tol en eventuele boetes. Je kunt dus niet voor eventuele verassingen komen te staan en kan per maand voorspellen hoeveel je aan je auto kwijt bent. Je hoeft jezelf dus ook geen zorgen te maken over het afsluiten van verzekeringen, en wanneer je auto kapot is dan regelt het bedrijf waarbij je de auto leaset dit voor jou.

Ook hoef je niet te sparen of een lening af te sluiten voordat je een nieuwe auto kunt krijgen, een lening wil nog weleens vervelend worden en het kan ontzettend lang duren om te sparen voor een auto. Door het leasen van een auto heb je snel zonder al te veel problemen een nieuwe auto om in te rijden.

Private lease heeft dus nog best een aantal voordelen tegen een auto kopen, je hoeft geen maanden te sparen voordat je een nieuwe auto kunt kopen en je zal nooit voor verassingskosten komen te staan. Privé lease is dus ideaal wanneer je nu geen geld hebt om een auto te kopen maar wel echt een nieuwe auto wilt of nodig hebt.

 

Meer uitleg over Private lease