Online diploma of oorkonde maken voor een verjaardag, kinderfeestje of andere speciale gebeurtenis

 

Over diplomamaker
Met de Diplomamaker kun je online een diploma of oorkonde samenstellen. Je bepaalt zelf de tekst, de rand, de afbeelding en natuurlijk het lettertype. Handig voor op school, maar natuurlijk ook voor een kinderfeest of andere gedenkwaardige dag thuis! Diplomamaker.nl is een initiatief van Sipke Kloosterman en maakt deel uit van het POLS Netwerk.

 

Tekst
De titel, naam, het commentaar, onderschrift en datum kun je zelf wijzigen door met de muis in het tekstvak te gaan staan.

 

Lettertypes
De lettertypes die op je computer staan laden zich automatisch in de Diplomamaker. Klik op het pijltje om alle lettertypes te zien en kies met de muis het gewenste lettertype.

 

Afbeeldingen
Je kunt een keuze maken uit de afbeeldingen die standaard in de Diplomamaker zitten, maar het is ook mogelijk eigen plaatjes of foto’s toe te voegen. Klik op ‘Blader’ om een afbeelding te zoeken op je computer en klik daarna op ‘Uploaden’ om de foto toe te voegen aan het diploma. Kijk ook eens op http://phillip-martin.yurls.net

De maximale grootte van een afbeelding is 430 x 280 pixels. Hoewel de foto’s met een ander formaat automatisch worden aangepast, is het aan te bevelen het aangegeven formaat zoveel mogelijk aan te houden. Dit komt de kwaliteit van de afbeelding op het diploma ten goede.

Voor zover we konden nagaan zijn alle afbeeldingen die zijn gebruikt vrij van rechten. Mocht je desondanks eigenaar zijn van een van de afbeeldingen en bezwaar maken tegen het gebruik ervan, dan kun je dat melden via het contactformulier. De afbeeldingen zullen dan zo spoedig mogelijk worden verwijderd.

 

Printen
Het diploma kan op gewoon A-4 papier worden afgedrukt, maar een iets dikker papiersoort geeft het diploma een betere uitstraling.

 

 

Meer informatie: Diplomamaker.nl