In de regio rondom Amsterdam zijn genoeg mogelijkheden om op zoek te gaan naar een huis. Tegen het noorden van deze stad ligt de Zaanstreek. Daar vindt je verschillende plaatsen die zeker de moeite zijn om te overwegen als je op zoek gaat naar een nieuwe plek om te wonen. In dit artikel hebben we kort vier van deze plaatsen op een rij gezet.

Zaandam

Zaandam is de grootste plaats in de Zaanstreek en staat bekend om de kenmerkende Zaanse huisjes en de Zaanse Schans. De stad kent een rijke geschiedenis en is gelegen aan de rivier de Zaan die gezorgd heeft voor de groei van de plaats. Van hieruit ben je binnen korte tijd als in Amsterdam dat aan de andere zijde van het Noordzeekanaal ligt. Zaandam is rijk aan geschiedenis, heeft verschillende scholen te bieden, is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer en heeft ook verschillende sportverenigingen voor jong en oud.

Assendelft

De plaats Assendelft is een dorp dat niet ver van de stad Zaandam ligt. Ook deze plek heeft veel te bieden voor als je op zoek bent naar een nieuwe plaats om te wonen. Zo zijn er meerdere winkels, heeft de plaats een station vanwaar je met de trein overal naar toe kunt reizen en zijn er verschillende scholen te vinden. De plaats kent meerdere wijken en is ook aantrekkelijk als je graag een huis wilt laten bouwen. Hier vind je dan ook de actuele nieuwbouw Assendelft.

Wormerveer

Aan de noordkant van Zaandam ligt de plaats Wormerveer. Deze plaats is ook dicht bij de stad Amsterdam en de rest van de Randstad gelegen. Voordeel aan Wormerveer is dat de plaats zelf zeer rustigs is. Kinderen kunnen hier dan ook onbezorgd op straat spelen. Wormerveer staat voornamelijk bekend om zijn windmolens die gebruikt worden om olie te persen. Met het openbaar vervoer en met de auto ben je ook vanuit Wormerveer snel in Amsterdam of andere plaatsen.

Krommenie

De laatste plaats die je in de Zaanstreek vindt is Krommenie. Deze plek kent ook een rijke geschiedenis en heeft genoeg te bieden voor iedereen die op zoek is naar een mooie plaats om te wonen. Net als de andere plaatsen in de Zaanstreek kun je hier wonen in een omgeving waar het rustiger is dan in de grote steden en toch snel in bijvoorbeeld Amsterdam zijn.

Waar je ook komt te wonen, het is altijd belangrijk dat je goed nadenkt over de beveiliging van je woning. Zie daarom dit artikel met onze tips en het advies voor de beveiliging van je woning.