Als het op de inrichting van jouw bedrijf aankomt, wil je dat het er goed uitziet en goed aanvoelt. Het interieur van jouw zaak is net zo belangrijk als de buitenkant, en als het goed gedaan wordt, kan het je helpen meer klanten aan te trekken en de verkoop te verhogen. Hier zijn een aantal tips die je hier mee kunnen helpen met het gebruik maken van interieurreclame!

 

Verander regelmatig visuele elementen

Verander het uiterlijk van jouw bedrijf regelmatig. Hoewel je misschien niet zo vaak kunt veranderen als je zou willen, is het belangrijk om het uiterlijk van jouw bedrijf aan te passen aan de seizoenen en het tijdstip van de dag, jaar in jaar uit. Zo hoef je er niet voor te zorgen dat je bedrijf een hele nieuwe branding krijgt, maar wel dat je het interieur wat aankleedt met seizoen dingetjes!

Andere visuele elementen om mee te spelen en die een grote invloed op je interieur hebben zijn bijvoorbeeld het gebruik van mooie lijsten, met daarin stijlen van jouw bedrijf of om iets uit te stralen waar je bedrijf voor staat. Dat kan al door gebruik te maken van een van deze textielframes. Op deze manier krijgt de potentiële klant direct door waar je bedrijf voor staat.

 

Communiceer met jouw klanten

Het interieur van jouw bedrijf moet een duidelijke weerspiegeling zijn van het merk dat je probeert uit te stralen. Bedenk welke boodschap je wilt overbrengen aan bezoekers en zorg ervoor dat die boodschap in elk aspect van de ruimte terugkomt.

Als het bijvoorbeeld belangrijk is voor klanten om te weten waar ze een bepaald product of een bepaalde dienst in jouw winkel kunnen vinden, gebruik dan bewegwijzering om hen daarheen te leiden. Dit kan zo eenvoudig zijn als het gebruik van pijlen op de vloer of muren die verwijzen naar kassa’s of afdelingen in de winkel zelf. Of, als het belangrijk is voor klanten om te weten wat voor soort ervaring ze zullen hebben wanneer ze jouw zaak bezoeken – bijvoorbeeld: ‘We hebben gratis Wi-Fi’ of ‘We bieden comfortabele zitplaatsen’ – laat het hen dan weten met borden die in elk deel van de ruimte zijn geplaatst, zodat er geen verrassingen zijn als ze aankomen.

 

Maak het gemakkelijk en probleemloos

Er zijn een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om het klanten gemakkelijk te maken te vinden wat zij zoeken:

  • Houd jouw winkel georganiseerd. Wanneer de koopwaar niet goed georganiseerd is, kan het moeilijk zijn voor het winkelend publiek om snel en gemakkelijk te vinden wat ze willen en nodig hebben.
  • Zorg ervoor dat de prijzen van jouw producten duidelijk op de schappen staan aangegeven, zodat de klanten de prijzen gemakkelijk kunnen vergelijken terwijl zij winkelen.
  • Zorg voor medewerkers die vragen kunnen beantwoorden, zodat klanten niet in een handleiding hoeven te bladeren of online hoeven te zoeken naar informatie over producten om een weloverwogen aankoopbeslissing te kunnen nemen.

Creëer een geweldige ervaring

Om een gastvrije omgeving te creëren, moet je ervoor zorgen dat jouw zaak comfortabel, schoon en veilig is. Het moet ook toegankelijk zijn voor mensen met een handicap en leuk voor kinderen om binnen te komen. Tot slot kan je wat spanning en ontspanning toevoegen door ontspannende muziek te spelen of klanten iets te geven om naar te kijken terwijl ze wachten.

 

Voeg een vleugje luxe toe

Om jouw interieur luxueus te laten aanvoelen, kan je het volgende doen:

  • Gebruik de juiste materialen. Zorg ervoor dat alles wat je heeft van topkwaliteit is en in goede staat verkeert.
  • Gebruik zachte verlichting in plaats van harde tl-lampen of verblindende lichten die mensen ongemakkelijk zullen maken. Zorg ook voor voldoende ramen, zodat er ook natuurlijk licht in de kamer komt.
  • Gebruik een lekker geurtje dat lekker ruikt, maar niet te overheersend is voor de zintuigen van de klanten (zoals lavendel). Als ze er geen last van hebben als ze jouw winkel binnenlopen, dan zullen ze er ook geen last van hebben als ze weggaan! Het zal hen ook helpen herinneren wat voor soort plaats dit was wanneer zij later terugkomen.
  • Gebruik een aardige muziekplaylist in plaats van iets te luid zoals techno muziek aangezien dit de neiging heeft om na een tijdje vervelend te worden; kies in plaats daarvan meer klassieke stukken aangezien deze niet alleen de neiging hebben om gevoelens zoals nostalgie op te roepen maar ook helpen om een atmosfeer te creëren waar mensen langer zouden willen blijven omdat zij geen andere afleidingen rond hen willen!
  • Gebruik mooi meubilair, zoals banken of stoelen met comfortabele kussens, zodat klanten kunnen gaan zitten terwijl ze hun maaltijd nuttigen of zelfs gewoon ontspannen terwijl ze tv kijken enz.