Kijk naar buiten voor inspiratie voor het huisontwerp dit voorjaar.

Er is iets aan het buitenleven dat goed is voor een persoon. Die dingen die je buiten gelukkig maken, kunnen ook binnenshuis worden gebracht. Gebruik dit seizoen de wonderen van de natuur om uw biologische interieurontwerp te inspireren en vul uw huis elke dag met een frisse wind. Hier zijn zes manieren waarop u enkele lessen van Moeder Natuur kunt volgen en deze kunt gebruiken om elke kamer in uw huis te verlevendigen. Kijk voor meer inspiratie op Meubella.nl.

 

De aardetinten in de woonkamer maken een comeback. Bruinen van elke schaduw vinden hun weg naar binnen. Niet alleen de beige tinten, maar ook de medium en donkere tinten. Een donkerbruin met zachtere kleuren en veel natuurlijker of natuurlijker ogend licht. Of, hoewel het niet voor iedereen is, een all-around medium tot donkerbruine look creëert een gezellige, ingetogen sfeer in een hol of slaapkamer. Zelfs houten lambriseringen, die in de jaren ’60 en ’70 overwerkt waren, kunnen vandaag de dag deel uitmaken van een cottage-look die een aangename tijd op het platteland oproept.

Natuurlijke inrichting begint en eindigt niet met bruin. Groenen in alle tinten, maar ook mosterdsoorten en kleiachtige kleuren hebben hun plaats. Een mix van donkere en lichte meubels is rustieker en meer buitenshuis dan het hebben van hetzelfde bruin rondom. Je kunt er ook wat wit bij mengen en het contrast met de bruine kleur, maar ook wit en ivoor met groen accentueren. Witachtig hout met groen-blauwe accenten doet denken aan de zeezijde van het buitenleven.

 

Als uw kamer veel ramen heeft, gebruik dan natuurlijk licht in uw voordeel. Zo niet, creëer dan een natuurlijk lichtgevoel door de bron van het kunstlicht te bagatelliseren. Gebruik inbouwlicht en meerdere lichtbronnen, waaronder lampen met natuurlijke kappen. Grote kunstwerken, schilderijen, foto’s en wandtapijten met natuurthema’s vergroten en fleuren een kamer op.

 

Kies een buitenmotief

Het buitenleven kan voor u bos, prairie, woestijn of zeekust zijn, en dat zijn allemaal goede bronnen voor uw natuurlijke inrichting. Versier uw hele huis met een thema of benadruk dat motief in een kamer of twee. Misschien is uw idee van de natuur niet zozeer een bepaalde streek, maar eerder de bloemen, bomen, vogels en wezens die u net achter uw achterdeur vindt. Een specifieke geliefde creatie zoals kersenbomen, konijntjes, roodborstjes of rozenknoppen is net zo goed een weergave van het buitenleven als elke andere. Gebruik je favoriet om handdoeken, gordijnen, spreien, kussens en kunstwerken te versieren. Laat uw speciale vertegenwoordiger van de wonderen van de natuur zien in rekken en in schaduwboxen, maar ook op muurkunst die door uw hele huis wordt opgehangen.

Dezelfde materialen die het portaalmeubilair een uitstraling van buitenaf geven, kunnen ook in uw woonkamer en slaapkamer worden gebruikt. Vlechtwerk, riet en bamboe vinden het niet erg om binnenshuis te worden gebracht in de vorm van stoelen, bijzet- en salontafels, en zelfs banken en sectionalen. Combineer buitenmeubilair met moderne en eigentijdse meubels. Het vlechtwerk voegt textuur en lichtheid toe. Lichtkorrelige houten stoelen met donkere kussens passen bij een natuurlijk thema.

 

Een andere natuurvriendelijke optie zijn de ruwhouten meubelen. Draad geborsteld of gekruld hout werkt in planken, tafels en boekenkasten. Vergeet niet de voordelen van faux bois, materialen met een houtnerflook. Je ziet het vaak in vloeren, en het kan net zo effectief zijn in bekleding. Gerecupereerde stukken hout kunnen ook een natuurlijke en organische uitstraling hebben, met als bijkomend voordeel dat het unieke schatten voor uw huis zijn. Buitenmeubilair kan worden gebruikt in een serre, een drie-seizoenen portiek of zelfs een andere woonruimte binnenshuis.

Kleine planten zijn altijd leuk is tafelblad plantenbakken en vazen. Terrariums zijn leuk, en een shotje groen in heldere cilindervormige vazen is een creatief tintje op een boekenkast of wandplank.

Maar niets roept echt het buitenleven op zoals grote planten in royale potten. Ficussen zijn gebruikelijk en zelden een slecht idee, maar denk eens aan iets heel anders, zoals cactussen of yucca’s voor je Zuidwestelijke motief, of Norfolkse pijnbomen voor je bos-thema. Denk aan philodendron of overmaatse coleus. Voor een idee dat uw gasten misschien nog niet eerder hebben gezien, probeer dan croton met zijn veelkleurige bladeren of woestijnroos met zijn rode bloesems en mollige onderstam. Voor een onderhoudsarme optie plaats cattails of gedroogde bloemen in een urn, of kies uit een grote verscheidenheid aan realistisch uitziende en gestileerde kunstbloemen en stelen.