Kinderwagens verdwijnen langzaam maar zeker uit het straatbeeld. Het komt steeds minder vaak voor dat je in de spits de bus niet meer in kan omdat de ruimte wordt ingenomen door kinderwagens. Ook in de smalle winkelstraten heb je bijna geen last meer van buggy’s die tegen je enkels aanrijden. Maar er worden nog steeds veel kinderen geboren. Hoe zit dat dan?

 

Draagdoeken

De draagdoek is eigenlijk het ultieme babyproduct voor de moderne moeder. De moderne moeder is niet meer aan huis gebonden. De moderne mama’s werken, doen boodschappen en zijn constant bezig met multitasking. De draagdoek is het ultieme product omdat het de mogelijkheid biedt om je baby te dragen en troosten, terwijl je bezig bent met andere dingen. Je hebt namelijk altijd 2 handen vrij. Je kan dus je baby troosten en bij je hebben terwijl je in de tussentijd de voorraadkast aan het opruimen bent.

 

Hoe werkt het?

De draagdoek is gemaakt van een lang stuk stof, meestal katoen. De draagdoek wordt om je lichaam geknoopt op een manier dat je een stuk doek overhoudt waar de baby veilig in kan liggen. Draagdoeken zijn de meest gezonde manier om een baby mee te dragen omdat er geen druk op het onderrugje komt, zoals bij sommige draagzakken en kinderwagens. Je kan draagdoeken op verschillende manieren knopen zodat de doek om je heup hangt, of juist op je buik. Terwijl je baby veilig aan je lichaam hangt profiteert deze van de lichaamswarmte die je uitstraalt. Baby’s die in een draagdoek worden gedragen huilen veel minder dan andere babytjes.

 

Andere draagsystemen

Andere draagsystemen die aan populariteit winnen zijn de mei-tai, de draagzak en de ringsling.
De systemen verschillen van elkaar door de manier van knopen, materiaal en de positie van de baby.
Wel is de draagdoek de meest organische manier van babydragen.

 

Zelf een draagdoek kopen?
Er zijn veel online winkels die draagdoeken te koop aanbieden. Een ervan is Baby-pret.nl. Deze heeft een groot assortiment met verschillende merken. Ook worden de bestellingen snel geleverd.