Bij het openen van een horecaonderneming komen ontzettend veel zaken kijken. Er zijn natuurlijk tal van voor de hand liggende dingen als het verkrijgen van een eigen keuken en het aantrekken van het benodigde personeel. Naast de voor de hand liggende benodigdheden zijn er nog tal van minder voor de hand liggende benodigdheden! In deze blog geven we je enkele tips die je kunnen helpen bij het beginnen van een horecaonderneming.

 

Certificaten

Voordat je je horecaonderneming kunt openen dien over diverse certificaten te beschikken. Met deze certificaten kun je aantonen dat jouw onderneming geschikt is om als horecaonderneming te fungeren. Denk hierbij aan een certificaat die aantoont dat jouw keuken geschikt is om maaltijden aan derden te serveren. Het behalen van deze certificaten is verplicht en daarom ook een vereiste voor iedere horecaonderneming. 

 

Wegwerpproducten

Binnen de horeca zijn wegwerpproducten ontzettend belangrijk. Het beschikken over wegwerpproducten is de afgelopen jaren zelfs nog belangrijker geworden. Dit komt doordat er meer en meer eten wordt besteld of afgehaald. Als je een product aflevert bij een klant, dan betekent dit dat je de producten waar het product in of op geserveerd wordt niet terugkrijgt. Denk hierbij aan plastic bakjes waarin een salade wordt geserveerd of een koffiebeker waar koffie in geleverd wordt. Het kiezen voor wegwerpproducten is hierin essentieel om kosten te besparen. Het kan bijvoorbeeld niet uit om iedereen een porseleinen koffiebeker mee te geven, maar een koffiebeker karton kun je bijvoorbeeld zomaar meegeven!

 

Visie

De visie achter je horecaonderneming is ontzettend belangrijk en wordt vaak onderschat. Dit was vroeger al het geval, maar anno 2021 is dit nog veel sterker het geval. Dit komt doordat steeds meer mensen openlijk voor bepaalde standpunten uitkomen. Dit is relevant voor horecaondernemingen omdat mensen niet alleen openlijk voor de standpunten uitkomen, maar deze ook naleven! Deze standpunten hebben betrekking op eetgewoontes, bedrijfsprincipes en menselijke principes. Een restaurant dat openlijk bezig is met het milieu trekt bijvoorbeeld eerder mensen die het milieu ook erg belangrijk vinden. Ditzelfde geldt voor restaurants die openlijk vegan zijn of multiculturaliteit hoog in het vaandel hebben. Mensen die ook aan de hand van deze standpunten leven die zullen het restaurant dan eerder bezoeken. Het is daarom belangrijk om het restaurant te openen met een specifieke visie. In de visie bepaal je niet alleen awt het restaurant uitstraalt, maar ook wat voor klanten je gaat trekken!