In het geval van het overlijden van een nabestaanden zal er een uitvaart geregeld moeten worden. Gelukkig hebben veel mensen voor hun overlijden al vastgelegd hoe ze het precies willen hebben. In Nederland kiest ongeveer de helft van de mensen voor een crematie en de andere helft voor een begrafenis.

 

Wilt u een professioneel en passend advies voor een uitvaart in Zutphen, neem dan gerust contact op met uitvaartverzorging Zutphen.

 

Als de keuze valt op een begrafenis wordt deze vaak door gemaakt door religieuze redenen. Of omdat er dan een plek wordt gecreëerd om hun dierbare te kunnen herdenken. Het is dan een plek die “tasbaar” is en waar mensen heen kunnen gaan om hun verdriet een plek te geven.

Er zijn wel enkele regels waar u rekening mee moet houden bij een begrafenis. Zoals het lichaam moet met een omhulsel, een kist, lijkwaden begraven worden. Dit moet minstens 65 cm onder de grond zijn. Als je de keuze maakt voor een kist moet deze van een natuurlijk afbreekbaar materiaal zijn. Uitzondering hierop zijn de schroeven, handvatten of andere ornamenten.

 

De kosten van een begrafenis zijn vrij uiteenlopend, dit is maar net wat uw wensen zijn. In het algemeen zijn de kosten van een begrafenis iets hoger als die van een crematie.

 

uitvaartverzoring