Een feestje geven is harstikke leuk. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, want de meeste mensen houden van gezelschap om zich heen. Je vrienden weer eens zien, een biertje doen en de goede verhalen aanhoren. Dat hoort erbij. Hoe ouder je wordt, des te minder je elkaar nog ziet en écht doorhalen zit er helemaal niet meer in. Daarom is dat ene feestje dat er eens in de zoveel tijd wordt gegeven erg belangrijk. Je wilt dan ook dat het feestje op en top geregeld is. Ik ga je vertellen waar je aan moet denken. Maar ik wil ook duidelijk maken dat een goed feestje alleen maar kan ontstaan als jij als feestgever de zaakjes voor elkaar hebt, maar dat ook de bezoekers een beetje hun best doen.

 

Allereerst moet je er natuurlijk voor zorgen dat er genoeg versnaperingen zijn voor de gasten. Niets is een grotere partykiller dan geen eten en drinken in huis hebben. Je kent het wel, dat je maten ineens vragen om biertje en dat jij nee moet verkopen. Denk vervolgens ook eens aan de muziek. De juiste muziek is erg belangrijk op een goed feestje. Mocht jij meerdere vriendengroepen uitnodigen, denk er dan ook aan dat de ene vriendengroep van andere muziek houdt dan de andere groep. Dat is natuurlijk niet erg, maar mix een beetje met de muziek, zodoende heeft iedereen een leuke tijd. Wees ook er ook alert op dat je genoeg ruimte hebt om je gasten kwijt te kunnen. Zorg dus voor genoeg stoelen en (sta)tafels. Dat hebben wij gedaan door bij door de tafels en stoelen te huren bij een evenementenverhuur in Enschede.

 

Als een bezoeker van een feestje denk je maar dat je het makkelijk hebt. Kom een beetje met een goed humeur en klaar is kees. Nou dat is wat te kort door de bocht. Zorg er allereerst voor dat je komt met een geschikt cadeau. Dus als je een vriendin hebt die van shoppen houdt, denk er dan bijvoorbeeld eens aan om een fashion cadeau te geven. En probeer ook eens uit je comfortzone te stappen. Dus ga niet alleen met je vaste vrienden praten, maar zoek eens de vrienden op van de jarige die je niet zo goed kent. Je zult merken dat er dan een veel leukere sfeer zal ontstaan en dan komt het feestje alleen maar ten goede. En zo leer je misschien ook wel weer een interessant iemand kennen. Maar verder is het natuurlijk ook zaak om vooral te ontspannen en te genieten op een verjaardag of een feestje. Uiteindelijk is daar allemaal om te doen. Niet waar?