Cocktails zijn een van de populairste dranken die er zijn, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Ze zijn heerlijk, veelzijdig en perfect voor elke gelegenheid. Maar waar komen cocktails vandaan? En wat maakt ze zo speciaal? In deze blogpost onderzoeken we de oorsprong en de evolutie van cocktails en ontdekken we waarom ze zo’n blijvende favoriet zijn. Schenk jezelf dus een drankje in en ga met ons mee op deze fascinerende reis!

 

Geschiedenis van de cocktail

De term “cocktail” werd voor het eerst gebruikt in 1798, in een krantenartikel uit New York. In die tijd werd een cocktail gedefinieerd als een mengsel van sterke drank, bitters en suiker. Dit eenvoudige brouwsel zou zeer populair zijn onder de jonge mannen van de stad en werd vaak voor het diner of tijdens sociale bijeenkomsten gedronken. In de loop der jaren zijn de recepten voor cocktails steeds creatiever en gevarieerder geworden. Vandaag de dag zijn er letterlijk duizenden verschillende cocktails om uit te kiezen, elk met zijn eigen unieke smaakprofiel. Van klassiekers als de Martini en Manhattan tot moderne favorieten als de Pornstar Martini, er is een cocktail naar ieders smaak.

 

Waarom zijn cocktails zo populair?

Dus waarom zijn cocktails zo populair? Een deel van de aantrekkingskracht is ongetwijfeld het brede scala aan smaken en texturen die ze bieden. Cocktails kunnen zoet, zuur, fruitig, kruidig of zelfs hartig zijn. Ze kunnen puur, met ijs of met een mixer worden geserveerd. En natuurlijk is er altijd de extra bonus dat je een beetje dronken wordt!

 

De Pornstar martini

Porno-martini’s zijn de laatste jaren uitgegroeid tot een van de populairste cocktails. Maar hoe zijn ze zo populair geworden? De Pornstar Martini werd uitgevonden door Douglas Ankrah, een barman uit Londen, in het begin van de jaren 2000. Het drankje werd al snel een favoriet onder bartenders en cocktail liefhebbers vanwege zijn unieke smaak en ondeugende naam. Maar pas in 2016 werd de Pornstar Martini echt mainstream, dankzij de steun van niemand minder dan het Britse supermodel Cara Delevingne. Sindsdien is de Pornstar Martini een van de populairste cocktails ter wereld geworden. Geen wonder waarom – dit heerlijke drankje is zoet, pittig en heeft een stevige punch. Dus als je op zoek bent naar een leuke en ondeugende manier om je feestje te beginnen, twijfel dan niet en kies de Pornstar martini.