Misschien kun je je nog wel herinneren van vroeger dat je een nieuw dekbedovertrek mocht uitzoeken. Wat een feest was dat. Misschien aarzelde je en kon je niet kiezen tussen dat knalrode of juist dat groene exemplaar. Of wellicht was jij juist helemaal weg van het dekbedovertrek met paarden of racewagens erop. Uiteraard maakt het voor het slapen eigenlijk helemaal niet uit welke kleur je dekbedovertrek is, maar het gevoel doet toch ook een heleboel. En het is leuk als het dekbedovertrek past bij de rest van je inrichting. Als je een blauwe kamer hebt, is het mooi om het overtrek ook in die tinten te kiezen. Een hoeslaken en een kussensloop zijn wat dat betreft minder lastig om uit te zoeken. Een kussensloop zit vaak bij het dekbedovertrek inbegrepen en een hoeslaken zie je toch niet echt wanneer je bed is opgemaakt.

 

dekbedovertrek

 

Kinderdekbedovertrek

Ook nu is er nog heel veel keus als het gaat om kinderdekbedovertrekken. Soms zijn die overtrekken zo leuk, dat je ze ook nog wel kunt gebruiken als tiener, student of volwassene. Als jij nog steeds echt fan bent van dieren als paarden, honden of poezen, dan kies je toch lekker een kinderdekbedovertrek met een prachtig paard, een stoere hond of een schattig poesje er op? Niemand zal je dat kwalijk nemen. Ontzettend grappig is bijvoorbeeld ook het dekbedovertrek met gezichtjes erop. Wie wordt er nu niet blij van zo’n heerlijke smiley op zijn laken, sloop of overtrek? Star Wars blijft trouwens ook al jaren populair en past misschien ook nog prima bij de inrichting van jouw kamer. Straks zijn al je vrienden jaloers.

 

Dekbedovertrek 240×220

Een dekbedovertrek 240×220 is bijzonder groot van formaat. Een ideaal overtrek voor een tweepersoonsdekbed. Zeker wanneer je een lits-jumeaux hebt, dan kun je het beste kiezen voor dit formaat overtrek. Een te kort laken is echt heel vervelend en zorgt ervoor dat je koude voeten krijgt, dat je steeds aan je overtrek loopt te trekken en uiteindelijk dus ook dat je helemaal niet fijn kunt slapen. Ook als je een dekbedovertrek 240×220 nodig hebt, heb je tegenwoordig keus genoeg. Er zijn echt niet alleen maar saaie artikelen te vinden als je een groot dekbedovertrek nodig hebt. Misschien kom je graag in New York en lijkt het je geweldig om hiervan een afbeelding op je bed te hebben. Ook wanneer je van bloemen houdt, is er keus genoeg.

 

Hoeslaken en kussensloop

Een hoeslaken en een kussensloop maken het geheel echt af. Uiteraard valt een dekbedovertrek het meeste op, maar een hoeslaken en kussensloop zijn ook niet onbelangrijk. Vaak vind je op het kussen ook nog een kleine afbeelding. Wanneer je een overtrek voor je dekbed aanschaft, koop je er automatisch een of twee kussenslopen bij. Een hoeslaken moet je er dan nog even apart bij zoeken. Omdat een hoeslaken het laken is waar je de hele nacht op ligt, is het evident dat je iets uitkiest wat jij fijn vindt. Houd je van jersey, katoen, satijn of flanellen? Vind je het van belang dat het hoeslaken gestreken kan worden? Allemaal items waar je even rekening mee moet houden wanneer je dit product wilt aanschaffen.

 

Goedkope dekbedovertrekken

Zeker wanneer je student bent, houd je vaak niet heel veel geld over aan het eind van de maand. En nog meer tijd besteden aan je bijbaantje is ook zo wat. Uiteraard kijk je daarom goed rond wanneer je weer een bepaalde aankoop moet doen. Meestal is er wel het een en ander met korting aan te schaffen. Zeker als het om meubels gaat, kun je af en toe ook weleens iets tweedehands aanschaffen. Gaat het om de lakens, kussenslopen en een dekbedovertrek, dan wordt dat een ander verhaal. Wel net zo lekker om die wel helemaal niet aan te schaffen, toch? Niet dus. Gelukkig zijn er ook op het gebied van slapen vrijwel altijd wel artikelen in de aanbieding. Kijk dan zeker of er iets leuks voor jou tussen zit. Je kunt online ook altijd heel handig selecteren of filteren op de prijs, zodat je eerst de goedkoopste dekbedovertrek te zien krijgt. Met een beetje geluk vind je dan net een overtrek met een afbeelding van dolfijnen, de zee of iets anders dat jou aanspreekt. Zo kun je ook op een voordelige manier heerlijk slapen en dromen de komende tijd. Een dekbedovertrek is de finishing touch. Wat zul jij dan uitgerust wakker worden!