Heb je met regelmaat te maken met een slechte adem? Je bent niet de enige in Nederland. Er bestaat zelfs een heuse benaming voor het hebben van een slechte adem. Men spreekt van halitose. Dit is de medische benaming voor een adem die niet welriekend is en waar één op de tien Nederlanders mee te maken heeft. Dat is natuurlijk een relatief hoog aantal. Dit zijn ongeveer 1,6 miljoen mensen.

 

Na het eten van bijvoorbeeld knoflook heeft iedereen wel last van een slechte adem, maar mensen die te maken hebben met halitose hebben een adem die soms zelfs naar rotte eieren of vis ruikt. Mensen die halitose hebben, hebben soms zelfs niet eens in de gaten dat ze verre van fris uit hun mond ruiken. Dit komt omdat veel mensen niet durven te zeggen dat een anderen uit de mond stinkt. Dit komt mede omdat een adem die stinkt vrij weinig met een vieze smaak in de mond te maken heeft. Een bepaalde tandpasta, mondspray of een overdaad aan kauwgum kan soms zelfs geen soelaas bieden.

 

Middel slechte adem

Mensen die onwelriekend ruiken uit hun mond moeten het vooral van mensen hebben uit hun omgeving. Een witte tong is vaak ook een veroorzaker van een slechte adem. Daarom kan het slim zijn om een tongreiniger aan te schaffen. Een witte tong wordt ook wel tongplak genoemd en bijna negentig procent van de mensen met een slechte adem heeft dan ook een witte tong. Koop dus als eerst een tongreiniger.