Na een dressuur, een fikse rijtoer of een dagje springen en dartelen in de wei, zal het paard behoorlijk zweten. Het is dan van belang dat het paard niet te snel afkoelt om bijvoorbeeld spierblessures te voorkomen. Hiervoor is een fleecedeken voor het paard (ook wel ‘zweetdeken’, of ‘uitrijdeken’ genoemd) in de handel.

Fleece is een lichte, ademende stof dat makkelijk vocht absorbeert. Een bijkomend voordeel is dat het heel gemakkelijk te reinigen is en snel droogt. Deze dekens zijn al te koop voor circa dertig euro, maar wie gek wil doen en het zich kan veroorloven, zijn ze ook rond de drie- of vierhonderd euro verkrijgbaar. Als je voor de duurdere variant kiest, dan zijn de mogelijkheden legio. De dekens kunnen worden voorzien van bijvoorbeeld een logo (denk aan club, manege, vereniging), de naam van het paard, borduursels of zelfs pailletten. Hiermee wordt het paard zeer zeker een ware blikvanger. Let bij aanschaf vooral op de juiste maat, op de verstelbaarheid van de singels en de koorden, zodat het voor het paard zo aangenaam mogelijk is om te dragen. Dit laatste is natuurlijk ook niet een onbelangrijk aspect.

 

Waar kopen?

Het voordeel is dat je voor een fleecedeken voor het paard niet eens meer de deur uit hoeft. Er zijn diverse webshops te vinden waar je voor een interessant tarief een fleecedeken kopen kunt. Door te vergelijken kun je nog goedkoper uit zijn. Het is zeker raadzaam om hier eens naar te kijken.