“Eerst als 1000 sterren stralen, rijdt Sint Nicolaas over het dak en als alle kinderen slapen
dan komt Pieter met zijn zak”. Wie kent dit vrolijk liedje niet? En ja, beslist een leuke tijd met al die 1000 sterren en die zak, maar daarna begint pas het echte werk, in ieder geval op het gebied van lichtjes! Nadat immers straks de Sint weer naar Spanje is vertrokken, is het voor de meeste mensen eindelijk zover: Christmas rules! De kerstboom plus kerstverlichting en versiering mag dan weer van zolder of uit de schuur en dat is echt wel andere koek…

Veel, heel veel, heel erg veel kerstverlichting namelijk komt er vandaag de dag aan te pas. In grote getale versieren we onze kerstbomen, maar ook onze huizen worden van de binnen- en buitenkant prachtig opgemaakt met lichtjes. Er zijn inmiddels complete straten die met vereende burenkrachten de bloemetjes plus kerstverlichting buiten zetten. En toegegeven, het is ook wel écht zo gezellig, al die fonkelende kerstverlichting. Het straalt een warme sfeer uit en nodigt uit tot samenzijn. Buiten is het immers koud, dus wanen we ons graag in de weldadige warmte, met de mensen om ons heen die we lief hebben. Let there be light …

Maar vergis je niet: wees er op tijd bij! Het gaat tegenwoordig namelijk écht hard met kerstverlichting. De lichtjes vliegen letterlijk de shop uit, je moet er dus tijdig bij zijn als je die bijzondere kerstverlichting nog in huis wilt halen. En misschien is het daarom nu wel het juiste moment om eens de stand van zaken te verkennen voor wat betreft uw kerstverlichting. Is het immers niet elk jaar weer hetzelfde liedje? Zowel bij het opbouwen als bij het afruimen is het een wirwar van draden en lampjes, er lijkt geen einde te komen aan de kabeltjes die aan alle kanten in een knoop liggen. Dit jaar ruim je de kerstverlichting écht met zorg op, denk je op zo’n moment. Niet dus.

 

Toch maar eens omkijken voor nieuwe versiering?

Hoe vervelend ook, misschien is het nu wel het moment om je kerstcollectie eens onder de loep te nemen en de nodige verlichting te vervangen of juist uit te breiden! Want je huidige kerstverlichting ligt met zekerheid nu nog ergens in een stel oude dozen. Hoogstwaarschijnlijk – na al die jaren – doen ze het ook niet meer allemaal. Mits je alle honderden lampjes stuk voor stuk langs wilt lopen, kost het je toch echt minder tijd en moeite om toch gewoon maar een nieuwe strook met kerstverlichting aan te schaffen. Tel daarbij op het feit dat LED kerstverlichting steeds meer zijn intrede maakt en die ook nog veel minder energie verbruikt dan de oude lampjes. Het is misschien dus toch niet zo’n slecht idee om nu alvast eens naar moderne kerstverlichting te kijken. Stiekem is het ook eigenlijk gewoon heel erg leuk om de collectie weer eens uit te breiden met wat nieuwe verlichting en decoratie. Toch?

En wat kies je dan? Wees dit jaar eens lekker origineel en kies in plaats van de standaard verlichting voor ijspegellampjes. Precies ja, kerstverlichting in de vorm van een ijspegel, vaak geschikt voor binnen of voor buiten. Of wat dacht je van lampjes in de vorm van een ster voor in je kerstboom, erg leuk en weer eens wat anders! Helemaal in de kerstsferen kom je met het lichtgordijn, een kleine moeite maar wel degelijk met een groots effect. Kies voor een lichtgordijn en waan je direct in een kerstsprookje met deze prachtige kerstverlichting!

 

kerstverlichting

 

Kerstversiering voor buiten

Misschien wil je dit jaar buiten wel groots uitpakken met de kerstverlichting. Het is toch een prachtig gezicht, al die kerstverlichting in de buurt en het draagt absoluut bij aan het ultieme kerstgevoel. Je kan ervoor kiezen om de bomen in de tuin te versieren en voor een mega spectaculair effect versier je de hele boom, van stam tot takken. Mocht je nou niet beschikken over een boom in jouw tuin? Geen probleem: een lichtslang langs de gevel geeft net zo’n mooi effect. Of kies voor een mooi decoratiestuk zoals een verlichte arrenslee voor in de voortuin. Thuiskomen met al die kerstverlichting was nog nooit zo gezellig en sfeervol.

Naast de vele kerstverlichting in en om het huis, mag de overige kerstdecoratie natuurlijk ook niet ontbreken. Misschien heb je wel een kerststalletje in huis, daar horen een paar mooie lichtkaarsen bij. Net als een mooie kaars of kaarsen in en om het kerststukje. Verlichte kersttakken in een vaas op de vensterbank of leuke verlichte kerstfiguren zoals een sneeuwpop, rendier of ijsbeer zijn een sfeervolle aanvulling op jouw kerstuitstalling. Een mooie kerstkandelaar als kerstverlichting doet het ook altijd goed.

 

Kerstdecoratie en kerstverlichting, je kunt er zelf zo veel of zo weinig aan doen als je wilt. Hoe dan ook, het is erg gezellig om samen met het gezin de tuin en het huis kerstklaar te maken. De voorpret is minstens zo leuk. Je huis zien transformeren in een waar kerstwalhalla met sfeervolle kerstverlichting is alle tijd en moeite waard. Warming up dus met Sint en Piet, de dagen tot aan kerst zijn immers de gezelligste van het jaar. Als kers op de taart de kerstviering zelf natuurlijk, met gezelligheid van de geliefden om je heen. En het leuke is, volgend jaar begin je gewoon weer van voren af aan met je nieuwe kerstverlichting. O ja, hadden we het al over die verlichte Sinterklaas gehad…?