EPDM is een afkorting van “Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer”. EPDM is een groep van synthetische rubbers of elastomeren. Er zijn verschillende objecten die gemaakt worden van dit materiaal, zoals EPDM banden, dakbedekking, riemen, slangen etc.

EPDM banden en profielen zijn voor veel dingen uitermate geschikt. Zo wordt het gebruikt voor afdichtingen in diverse constructies waaronder gevelplaatsystemen, regelwerk en afdichtingen in de gevel/spouw. Door gebruik te maken van deze EPDM producten maak je gebruik van diverse voordelen waaronder de levensduur die van een gehele constructie toeneemt. De diverse variaties tegenwoordig worden aangeboden, zoals zelfklevend materiaal, een voegband en een voegprofiel maken vele uiteenlopende toepassingen mogelijk.

 

Voordelen

Wat prettig is aan EPDM is dat het licht materiaal is dat ook nog eens makkelijk is aan te brengen door de flexibiliteit van het product. Het grootste voordeel van het gebruik van EPDM is dat het een enorm lange levensduur heeft, namelijk over de 50 jaar.

Daarnaast droogt EPDM niet uit waardoor het dus niet scheurt. Bijvoorbeeld normale tape gaat na een lange tijd scheuren door flinke weeromstandigheden. Dit probleem komt niet voor bij EPDM banden.

Ook voor het milieu heeft EPDM een flink aantal voordelen. Door de lange levensduur kunnen materialen langer mee waardoor er minder snel nieuwe aan te pas hoeven komen. Het is duurzaam en milieuvriendelijk. Dit komt omdat het recyclebaar en makkelijk herbruikbaar is. Probeer zelf de voordelen van EPDM banden uit.