Wat is Epoxy vloercoating?

Epoxy vloercoating is tegenwoordig een moderne aanvulling op een traditionele betonvloer. in principe is het een coating die wordt gecreÎerd uit een epoxyhars en een verharder. Het resultaat is een sterke kunststofachtige substantie die vloeibaar over het beton wordt aangebracht.

 

Voor wie is Epoxy vloercoating?

Hoewel een betonvloer natuurlijk heel makkelijk is aan te brengen, heeft het als nadeel dat het slecht bestand is tegen chemische elementen, verontreinigingen, en een onbeschermde betonvloer zal natuurlijk sneller slijten. Een praktische oplossing daartegen is het aanbrengen van een soort beschermlaag in de vorm van een epoxy vloercoating. Door zijn veelzijdigheid is een epoxyvloer gemakkelijk aan te brengen op een betonvloer.

 

Epoxy voor een nieuwe of bestaande vloer?

Door zijn veelzijdigheid is een epoxy coatingvloer voor zowel een nieuwe als een bestaande betonvloer geschikt. Een bestaande of versleten betonvloer zal eerst moeten geschuurd om verontreinigingen weg te nemen zodat de coatingvloer goed zal hechten. En het is natuurlijk belangrijk om alvorens de epoxy coating aan te brengen, de vloer zodanig voor te behandelen dat de vloer vlak is.

 

Epoxy zelf doen of laten doen?

Voor de zeer handige doe het zelver, met verstand van zaken, de juiste machines en materialen en de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen is een epoxyvloer eventueel zelf te doen. U leest het al, het is natuurlijk veel beter om een epoxyvloer door een deskundig bedrijf te laten aanbrengen. Stelt u zich eens voor dat na alle inspanning van het zelf uitvoeren de vloer niet het gewenste resultaat heeft. Een kans die behoorlijk groot is bij het zelf uitvoeren. Indien u uw vloer laat doen door deskundigen is de vloer sneller klaar, u krijgt het gewenste resultaat en u heeft bovendien garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.
Met de opkomst van gietvloeren zijn er veel vloerenbedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het aanbrengen van een Epoxyvloer