Een stoelfiets is een lichtgewicht, compacte fiets die geen montage vereist. Hij is makkelijk in gebruik en neemt ook niet veel ruimte in beslag. De stoelfiets bestaat uit twee pedalen en is hierdoor makkelijk onder een bureau te plaatsen.

Deze machine zal je beenspieren trainen en soepel houden. Het zal je ook helpen calorieën te verbranden en de hele dag actief te blijven. En het beste deel? Je bergt hem makkelijk op waardoor hij nooit in de weg staat.

 

Waarom stoelfietsen ideaal zijn voor kantoorpersoneel

We weten allemaal dat te lang zitten slecht is voor onze gezondheid. Het kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken zoals obesitas, hartaandoeningen en diabetes type 2. Een manier om dit probleem te verhelpen, is door een stoelfiets in jouw kantoor te gebruiken.

Stoelfietsen zijn geweldig omdat je ermee kunt zitten en toch kunt werken. Ze kunnen ook worden gebruikt om je bloed te laten stromen, dus het is een gezonde manier van werken zonder extra kosten. Een stoelfiets helpt je ook om je op je werk te concentreren, omdat je niet wordt afgeleid door de nieuwe omgeving waarin je je bevindt of andere fysieke ongemakken die voortkomen uit langdurig zitten. Een handige oplossing dus als je niet teveel tijd kwijt wil zijn, aan een rondje lopen bijvoorbeeld, maar wel je benen even wil bewegen. Met een stoelfiets blijf je doorwerken én ben je in beweging!

 

Maximale concentratie zonder tijdsverlies

Fietsen terwijl je aan je bureau werkt is een geweldige manier om jezelf de hele dag door mentaal en fysiek actief te houden. Het verbetert je concentratie, productiviteit en creativiteit door spieratrofie te voorkomen. Het is bewezen dat je door beweging een betere concentratie kan vasthouden. Dit heeft alles te maken met de bloedtoevoer naar je hersenen. Door te bewegen krijgen de hersenen meer bloed. Dit bloed brengt zuurstof mee en dat zorgt voor een betere concentratie. Merk je dus dat je vaak ongeconcentreerd bent, misschien is een stoelfiets dan iets voor jou!

 

Een multifunctionele trainer

De stoelfiets is een fitnessapparaat dat je overal kunt gebruiken waar je een bureau hebt. Het bestaat al vele jaren, maar het is pas sinds kort dat mensen het volledige potentieel ervan beginnen te realiseren. Als je de stoelfiets namelijk op een bureau zet, kun je er ook je armen mee trainen. Je zet hem simpelweg op de juiste hoogte en je gebruikt je armen in plaats van je benen.

 

Daarnaast wordt de stoelfiets veel ingezet onder verschillende doelgroepen. Waar de stoelfiets eerder vooral onder ouderen werd gebruikt, is hij nu ook populair onder kantoorpersoneel. Ouderen gebruiken de stoelfiets vooral om de benodigde beweging per dag te krijgen. Het is makkelijk om de weerstand van de fiets te veranderen en daarom is hij geschikt voor iedereen. Dit is dan ook precies de reden dat de stoelfiets steeds populairder aan het worden is onder kantoorpersoneel!