Hypotheken
Hypotheken

Onafhankelijk hypotheek of financieel advies nodig? Hypotheekrente vergelijken, hypotheekvormen en hypotheek oversluiten?

Lees meer..
Hypotheken
Verzekeringen

Verzekeringen vergelijken? Goedkoopste autoverzekering, zorgverzekering of andere verzekering nodig? Vergelijk onafhankelijk.

Lees meer..
Hypotheken
Abonnementen

Goedkoopste sim only, smartphone, telefoon, internet abonnementen, internet providers, internet + tv + bellen, energieabonnementen?

Lees meer..

Geef je woonkamer een metamorfose!

Terwijl je ’s avonds lekker op de bank zit en om je heen kijkt, bedenk je je dat het hoog tijd is voor een metamorfose van de woonkamer. Helaas heb je niet de loterij gewonnen en ook nog geen berichtje gekregen van een klusprogramma. Gelukkig ben je best handig en creatief, maar wat moet je nu precies veranderen in je woonkamer? De onderstaande ideeën helpen je bij het creëren van de woonkamer uit je dromen.

 

Doe inspiratie op en maak een moodboard

Kijk eens in woonmagazines, de IKEA catalogus, Pinterest en thuisverbouwen.nl voor woonideeën. Verzamel alle items waar jij warm van wordt en die je inspiratie geven voor je nieuwe woonkamer. Ga in de weer met een schaar, lijm en gekleurde stiften en plak alle plaatjes en informatie op een creatieve manier op een groot vel papier. Zet je moodboard op een opvallende plek in het huis en laat het hier een week staan. Zo kun je wennen aan de nieuwe look van je woonkamer. In de tussentijd kun je bedenken hoe je met jouw kluskwaliteiten ervoor zorgt dat je kamer aansluit bij je moodboard.

 

Neem de eettafel onder handen

Het verven van je eettafel geeft de woonkamer meteen een totaal andere look. Kies een natuurlijke kleur die past bij de nieuwe woonkamer die jij voor ogen ziet. Zorg dat de tafel in een goed geventileerde ruimte staat, schuur de hele tafel en veeg hierna alles af met een doekje. Verf de tafel vervolgens met grondverf en laat de verf goed drogen. Als de tafel droog is en de grondverf mooi glad, kun je beginnen met het aanbrengen van een laklaag. Ga naar een verfwinkel voor advies met betrekking tot de kleur, dekking en glans van de lakverf. Laat de tafel na het lakken weer goed drogen en vergeet niet om al je kwasten netjes schoon te maken met warm water en terpentine.

 

Een nieuwe kleur voor de kussens

Nieuwe kussentjes geven je oude, saaie bank meteen een vernieuwende uitstraling. Kijk eens bij de sale van de woonboulevard of op online interieurwinkels. Laat je creativiteit de vrije loop, mix en match en zorg zo voor een speelse sfeer in huis. Ook kun je natuurlijk naar een stoffenmarkt gaan en zelf een kussensloop knutselen. Of wat dacht je van het borduren van een effen kussensloop met jouw favoriete woord of quote?

Heb jij nog leuke tips voor de metamorfose van de woonkamer? Laat het weten!