In tropisch zwemparadijs Weerterbergen in Weert is een test gedaan om te kijken hoe glad elke ondergrond was bij het zwembad. Doordat de vloer daar telkens nat wordt door het water uit het zwembad, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Er liggen tegels op de grond, maar deze scoren zeer slecht op de test. Zo viel het op dat elke ondergrond voor de behandeling van antislip coating tussen de 3,9 en 5,0 punten scoren. Een score van 10 betekent dat dat de ondergrond zeer stroef is en waar glijpartijen minder vaak voorkomen, en een score van 0 dat de vloer zeer glad is.

 

Een vloer met een score van minimaal 6 is volgens een onafhankelijk onderzoeksbureau veilig. Als een meting voor de behandeling uitkomt tussen de 4 en 6 is het ten zeerste aan te raden de vloer te laten behandelen voor antislip coating.

 

Stroev Antislip Coating zwembad

Stroev Antislip Coating zwembad

Na een behandeling van de ondergrond bij het zwembad is de score aanzienlijk verbeterd. De score op de 14 verschillende ondergronden is tussen de 5,9 en 5,0 verbeterd naar een score tussen de 7 en 9,4. Dit is een enorme verbetering en zorgt er voor dat er stukken minder ongevallen zullen gebeuren als gevolg van glij en slippartijen. De antislip coating is niet alleen op ondergronden te gebruiken die te vinden is in zwembaden, maar ook thuis, bijvoorbeeld in de badkamer of een gladde ondergrond in de keuken. U kunt het onderzoek hier nalezen.