Wil je wat sfeer en gezelligheid in huis brengen? Kamerplanten kunnen echt het verschil maken in een ruimte. Zo komt er meer leven in de kamer, en ga jij jezelf ook snel een stuk beter voelen. Planten brengen namelijk ook een hoop positieve energie mee!

 

Welke kamerplanten kies je?

Dit is natuurlijk heel persoonlijk, maar om je op weg te helpen zijn hier 2 van de favoriete planten voor in huis. Dit zijn namelijk de ctenanthe burle marxii en de asplenium crispy wave, Deze planten zie je vaak terug in huis en dan ook voor een goeie reden! Ze zijn betaalbaar en super leuk, heb je een lege plank over of een kastje waar niks op staat? Zet de asplenium crispy wave hier neer en poef, je hebt opvulling en meteen wat meer sfeer in de kamer. Heb je ruimte over op je vensterbank? Zet hier de ctenanthe burle marxii neer en hij vult de leegte mooi op.

 

De Ctenanthe burle marxii

Deze kamerplant komt uit de tropische gebieden van zuid en centraal Amerika en is familie van de Calathea. In de avond gebeurt er met de Ctenanthe ook iets leuks! Hij trekt zijn bladeren namelijk omhoog, zo zie je overdag een leuke gestreepte plant en in de avond een prachtige paarse onderkant.

 

De Asplenium crispy wave

Bekend om zijn opvallende golvende bladeren en prachtig glimmend groen, de Crispy Wave of ter wel Asplenium. Oorspronkelijk komt deze leuke plant uit Japan en Taiwan, hier kom je ze zelfs tegen op boomtakken en rotswanden, zolang er maar genoeg vocht is is de Crispy Wave aanwezig! Niet verkeerd om te weten, de crispy Wave heeft ook sterke luchtzuiverende kwaliteiten. Hierdoor maakt het een perfecte plant voor op je slaapkamer zodat je snachts ook voldoende schone lucht kunt ademen.